Obavijesti

News

Komentari 7

Preminuo je Anđelko Leko: 'Bio je veliki čovjek i dobar mentor'

Preminuo je Anđelko Leko: 'Bio je veliki čovjek i dobar mentor'
1

Bio je vrhunski, istinski hotelijer, vizionar. Takvih kod nas više nema, a rijetki su i u svijetu. Sretni su svi koji su imali priliku od njega učiti, Bio je veliki čovjek, izjavila je Amelia Tomašević, bivša direktorica TZ Zagreba

VIDEO

Poznati hrvatski hotelijer, 85-godišnji Anđelko Leko preminuo je u četvrtak u Zagrebu. Bio je dugogodišnji direktor hotelske kuće HUP, u čijem su portfelju i zagrebački hoteli Westin i Sheraton, a nedavno je prodao svoj većinski udio Adris grupi i najavio povlačenje iz biznisa.

Svoju karijeru započeo je 1959. kada se kao mladi konobar zaposlio u Pivovari u Ilici.

Mnogi su šokirani njegovim odlaskom. Leku, "hotelijersku legendu" su, kako kažu, do posljednjeg dana viđali u Sheratonu i Panorami.

-  Bio je vrhunski, istinski hotelijer, vizionar. Takvih kod nas više nema, a rijetki su i u svijetu. Sretni su svi koji su imali priliku od njega učiti, Bio je veliki čovjek, kojem je mali čovjek uvijek bio na prvom mjestu. Nije bio običan direktor i predsjednik uprave, brinuo je o svakom svom radniku, uvijek smiren, nikad nije podizao glas. Otišao je samo četiri mjeseca nakon što je prodao svoje hotele i ne mogu da se ne pitam je li njegovo srce zato stalo - potreseno je rekla Amelia Tomašević, bivša direktorica TZ Grada Zagreba koja je s njim surađivala dugi niz godina za Večernji list.

Vijest je rastužila i bivšu ministricu turizma Pavu Župan Rusković.

- O, baš mi je žao... Nismo bili bliski, razgovarali smo svega nekoliko puta, ali mogu reći da je bio veliku stručnjak, napravio je uspješno hotelsko carstvo i dodao brendove što je bio veliki iskorak u kvaliteti za naš turizam. Kad god bih došla u Sheraton, uvijek je bio tamo, on je čovjek koji je živio svoj posao - izjavila je.

- I nakon što sam otišao iz HUP-a čuli smo se praktički svaki dan, zadnji put u srijedu. Pričali smo 15 minuta telefonski, bio je raspoložen, šalio se... Ja bih o njemu knjigu mogao napisati, ali ovako ukratko mogu reći da sam ponosan što sam imao priliku s njim raditi sedam godina. Bio je izuzetan mentor i veliki čovjek. U visokom biznisu, u kakvom je on bio tako dobar, to je rijetkost. Bio je pozitiva i vertikala u svakom smislu - rekao je Lekin bliski suradnik Kristian Šustar.

Sućut je izrazio i premijer Andrej Plenković.

Poštovana obitelji,

sa žaljenjem sam primio vijest o iznenadnoj smrti gospodina Anđelka Leke.

Njegovim odlaskom cjelokupna poslovna zajednica, a posebno turistički sektor u kojemu je proveo gotovo čitav svoj život, izgubila je vrijednog dionika. Njegov je turistički projekt bio prepoznat u domovini, ali i svijetu.

Ostat će nam u trajnom sjećanju po svojoj ustrajnosti, entuzijazmu i poduzetničkom duhu.

Molim vas da u ovim teškim trenutcima za vašu obitelj, u ime Vlade i moje osobno, primite izraze iskrene sućuti

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije
Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini
POGLEDAJTE VIDEO

Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini

Velika peraja kod Mljeta prestrašila je ribare. Odmah su pomislili da se u Jadranu kupa velika bijela psina, ali stručnjak je zaključio da ipak nije ta vrsta u pitanju.