Obavijesti

News

Komentari 23

Preminuo je od tumora nakon samo godinu dana na slobodi

Preminuo je od tumora nakon samo godinu dana na slobodi
3

30 GODINA NEVIN U ZATVORU: Ford je 2014. pušten na slobodu. Nakon izlaska iz zatvora dijagnosticirali su mu tumore i rekli da ima još nekoliko mjeseci života

VIDEO

Glenn Ford (65) proveo je 30 godina nevin u zatvoru čekajući smaknuće zbog ubojstva za koje nije bio kriv. Prošle godine u ožujku nepravda je napokon ispravljena kada su tužitelji priznali da nemaju dokaza protiv njega i sud ga je pustio na slobodu. No, sudbina se ponovno našalila s njim jer su mu nakon izlaska iz zatvora dijagnosticirani tumori na plućima, mozgu i u kostima. Ford je preminuo u dva sata ujutro u ponedjeljak. Iza sebe je ostavio četiri odrasla sina.

Posljednjih tjedana svog života nije mogao pričati i trpio je neizdržive bolove, rekla je odvjetnica Alison McCrary koja volontira u udruzi koja pomaže ljudima poput Forda koji su nevini bili u zatvoru.

- Postoji mirnoća koja okružuje Glenna. On nije imao mržnje u srcu. Veselio se životu poslije smrti - rekla je McCrary za NBC News.

Osudili ga bez dokaza

Porota u kojoj su sjedili sami bijelci, bez ijednog dokaza, na temelju lažnog iskaza djevojke pravog ubojice Jakea Robinsona , Forda je osudila na smrtnu kaznu iako nisu postojali ni svjedoci ubojstva urara (56) niti je oružje ikad pronađeno.

Ford je Robinsona i njegovog brata Henryja odmah identificirao kao sumnjivce, ali njegovo je svjedočanstvo odbačeno.

Tužitelj mu se ispričao

A. M. Stroud III , tužitelj koji je 'strpao' Forda u zatvor posjetio je Glenna i ispričao mu se. Sve su snimile kamere NBC Nightlinea.

VIDEO

- Želim da znaš da mi je jako žao. To je mrlja koja će ostati sa mnom do groba - rekao je Stroud. Ford ga nije udostojio svog pogleda i odgovorio mu je bez podizanja glave.

- Ali to me koštalo 31 godine života i na kraju me ne čeka ništa osim smrti jer su mi rekli da ću živjeti još samo šest do osam mjeseci - kazao je Ford.

Sebični tužitelj svoju je krivnju priznao i u pismu koje je poslao Fordu u kojem je napisao da je bio 'arogantan, narcisoidan, pun osude i samog sebe' te mu je 'pobjeda bila važnija od pravde'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.