Obavijesti

News

Komentari 35

Preminuo otac četvero djece: Mačetom mu odrezali oba uha

Preminuo otac četvero djece: Mačetom mu odrezali oba uha
1

Otac četvero djece iz Velike Britanije pokušao je na ulici obraniti svojeg sina od napada nasilnika. Napadači su mu odrezali uši i nanijeli teške tjelesne ozljede. Preminuo je nakon dva tjedna

VIDEO

Otac četvero djece kojem su u stravičnom napadu mačetom odrezali oba uha dok je pokušao zaštititi svojeg sina od nasilnika preminuo je bolnici. Sajed Choudry (42) i njegov sin Ashan Choundry (24) brutalno su napadnuti u Rhyl Avenue u Blackburnu, u ulici u kojoj su živjeli 15 godina.

Informaciju je potvrdila njegova obitelj, kazavši da je nakon dva tjedna borbe za život njihov suprug i otac preminuo uslijed težine ozljeda u bolnici, piše Lancashire Telegraph.

Sinu odrezali pola ruke

- Sve je počelo zbog nasilnika koji su u školi maltretirali mojeg brata - objasnila je Sajedova kćer Mariya Choudry

U utorak navečer Ahsan je izašao oko 22.30 sati po cigarete. Već se vraćao kući, ali u jednom trenutku moj tata je čuo vriskove. Otišao je pogledati što se događa i vidio da su Ahsana napali noževima. Odmah je istrčao na ulicu da mu pomogne - objasnila je.

Drugi detalji o motivima ovog monstruoznog napada nisu poznati javnosti.  

Sajed Choudry završio je u komi. Osim što su mu odrezana oba uha, Sajedu je napad izazvao kolaps desnog plućnog krila, frakturu lubanje i krvarenje u mozgu. Operacijom koja je trajala 14 sati, liječnici su mu prišili ušne školjke komadom kože s noge.

No Sajed nije mogao samostalno disati i spojen je na aparat za održavanje na životu. Nakon dva tjedna, preminuo je.

 Sajedovog sina Ahsana liječnici su također zadržali u bolnici jer su mu napadači odrezali pola ruke. Otpušten je iz bolnice, ali redovito odlazi na kontrole. I on je, kao i ostatak obitelji, i dalje u potpunom šoku zbog gubitka oca i svega što je tome prethodilo.

Sva četvorica napadača uhićena

- Osjećam samo tupilo. Ne mogu uopće opisati kako se osjećam. Živim u toj ulici već 15 godina i nikad nisam vidjela ništa slično - izjavila je njegova kćer Mariya.

- Moj otac bio je aktivan u lokalnoj zajednici, sudjelovao je u kvartovskim stražama. Ne razumijem kako se to moglo dogoditi - dodala je u nevjerici.  

Sva četiri napadača, 36-godišnji Sadaqat Ali, 38-godišnji Rafaqat Ali, 62-godišnji Fazal Ilhai i trinaestogodišnjak čije se ime ne smije objaviti jer je maloljetan optuženi su za dva pokušaja ubojstva. Kako je jedna od žrtava napada preminula, tužiteljstvo sada razmatra hoće li optužbu za pokušaj ubojstva preinačiti u optužbu za ubojstvo. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.