Obavijesti

News

Komentari 167

Preokret kod Brinja: Sin (20) priznao da je ubio oca, koji je zlostavljao vlastitu obitelj?

Preokret kod Brinja: Sin (20) priznao da je ubio oca, koji je zlostavljao vlastitu obitelj?

Tragediji je prethodila žestoka svađa koja je prerasla u fizički obračun. Otac je navodno otprije poznat kao teški obiteljski nasilnik...

Za ubojstvo Nikole Vukadinovića (52) iz Rapainog Klanca kod Brinja koje se dogodilo u noći na četvrtak osumnjičen je njegov 20-godišnji sin Igor. On je, prema pisanju Jutarnjeg Lista, sve priznao te je noć proveo u policiji. Danas je u 15 sati priveden zamjeniku županijske odvjetnice u Karlovcu gdje će biti ispitan.

Igor je u ranim jutarnjim satima izvijestio policiju o tragediji gdje je, kako je rekao policiji i prvim susjedima, pronašao mrtvog oca

Detalji ubojstva u Rapainom Klancu: Sina probudila buka, sa sestrom zatekao mrtvog oca
Detalji ubojstva u Rapainom Klancu: Sina probudila buka, sa sestrom zatekao mrtvog oca

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji List, tragediji je prethodila žestoka svađa koja je prerasla u fizički obračun. Otac je navodno otprije poznat kao teški obiteljski nasilnik. Pišu kako je godinama maltertirao suprugu koja ga je napustila i otišla na rad u Njemačku, ali i ostatak obitelji.

Očekuje se da će se daljnje pojedinosti o ovokm slučaju otkriti tijekom policijske istrage.

Podsjetimo, policija je u četvrtak rano ujutro zaprimila dojavu da je u obiteljskoj kući pronađeno beživotno tijelo muškarca. Dolaskom u kuću odmah su uočili vidljive ozljede nanesene hladnim oružjem, te slučaj zbog sumnje u nasilnu smrt odmah vodili kao ubojstvo. Očevid je provela policija u suradnji sa zamjenikom državne odvjetnice u Karlovcu.

Tijekom vršenja očevida ispred obiteljske kuće smo razgovarali s Nikolinom najstarijom kćerkom koja nam nije znala reći što se dogodilo, dodajući da su se tijekom ubojstva u uz oca u kući nalazili samo 20-godišnji brat i desetogodišnja sestra, dok im je majka nalazi u inozemstvu na radu.

Kazala je da zna tek da je brata pred jutro probudila buka, čuo je lom stakla i udarac, a kada je išao pogledati o čemu se radi pronašao je mrtvog oca. Nakon što je pronašao mrtvog oca iz kuće je izveo mlađu sestru i zajedno su otišli do susjeda, te je pozvana policija. Na mjesto događaja je odmah došla policija koja je u suradnjim sa zamjenikom državne odvjetnice u Karlovcu u kući obavila očevid tijekom kojeg su utvrdili da je 52-godišnjak uporabom oruđa zadobio više udaraca po glavi od kojih je preminuo na mjestu događaja. Tijekom očevida izuzeti su tragovi s mjesta događaja, a Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu naložilo je obdukciju mrtvog tijela. Susjedi nam nisu znali previše reći o obiteljskim odnosima.

Znaju da je Nikola bio vlasnik OPG-a, na imanju se bavio poljoprivredom i uzgojem životinja, ali i da je bio zatvoren i povučen. Njegov sin Igor radio je na lokalnoj pilani.