Obavijesti

News

Komentari 12

Prerano rođena djevojčica težila je samo 284 grama

Prerano rođena djevojčica težila je samo 284 grama
3

Amillia Taylor bila je duga 24 cm kad se rodila nakon samo 21 tjedna u maternici. Sada ima 18 mjeseci, a s 13 mjeseci je izrekla prvu riječ: tata

VIDEO

Nakon prvog, bezuspješnog, pokušaja umjetne oplodnje suprug Eddie je sanjao malenu djevojčicu. Bili smo sigurni da je to znak, počela je svoju priču učiteljica Sonja Taylor (37) iz Miamija na Floridi. Drugi put je otišla na umjetnu oplodnju u lipnju 2006. Dva tjedna poslije kućni test pokazao je da je Sonja trudna. Beba se trebala roditi lani početkom ožujka, no trudnoća je od početka bila problematična. Snimke su pokazale ugrušak pored nerođene curice, zbog kojeg je Sonja krvarila i morala ležati.
- Bila sam trudna 18 tjedana. Osjetila sam mučninu i nelagodu. Ultrazvuk je pokazao da imam trudove - priča Sonja. Međutim, trudovi su prestali pa se mogla vratiti kući, no za nekoliko dana problemi su opet počeli. Sonja je bila potpuno otvorena pa su liječnici pokušali zadržati dijete u njenoj maternici tako da su nagnuli krevet.
- Noge i zdjelicu su mi podigli visoko u zrak. Lagala sam liječnicima da je dijete dva tjedna starije jer sam znala da se inače neće boriti za njegov život - kazala je Sonja. No još je trebala izdržati tri tjedna jer je zakonski rok za pobačaj 24. tjedan trudnoće. Liječnici bi održavali na životu jedino bebu stariju od toga. Potajno je pila tablete, a suprug i majka su je prali hladnom vodom kako bi joj održavali normalnu temperaturu. U 21. tjednu Sonja više nije mogla izdržati. Pozvala je liječnika, a on je u šoku ugledao nožicu kako viri iz Sonje. Malena Amillia bila je duga samo 24 cm, a teška 284 grama kad je rođena carskim rezom. Jedva je disala, a koža joj je bila tako tanka da se gulila. Sonja ju je smjela vidjeti tek nakon tjedan dana.
- Mogla sam vidjeti kroz nju. Imala je i krvarenje u mozgu, no bila sam sigurna da će sve biti u redu - priča Sonja. Amillia je s 13 mjeseci naučila reći "tata". Sada ima godinu i pol i zdravo je dijete.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Penava: 'Demografija nam je najvažnija. Ne brine me Zagreb, on je možda i prenapučen...'
IZBORI 2024.

Penava: 'Demografija nam je najvažnija. Ne brine me Zagreb, on je možda i prenapučen...'

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.