News

Komentari 134

Policajci zaustavljali vozila i naplaćivali skuplje kazne pa razliku pospremali sebi u džep

Policajci zaustavljali vozila i naplaćivali skuplje kazne pa razliku pospremali sebi u džep

Optuženi policajci su pratili vozače koji su se kretali autocestom u blizini Slavonskog Broda i nakon što bi uočili počinjenje prometnog prekršaja vozačima bi predočavali znatno veće kazne od propisanih

Zbog zloporabe položaja i ovlasti te primanja i davanja mita podignuta je optužnica protiv petorice muškaraca od čega su trojica policajci, stoji u izvješću DORH-a.

USKOK trojicu optuženih policajaca tereti da su od 6. ožujka 2019. pa do 5. siječnja 2020. radili kao prometni policajci Postaje prometne policije Slavonski Brod pri čemu su bili ovlašteni i dužni nadzirati sigurnost u prometu,a to je uključivalo i korištenje presretača. 

Oni su pratili vozače koji su se kretali autocestom u blizini Slavonskog Broda i nakon što bi uočili počinjenje prometnog prekršaja vozačima bi predočavali znatno veće kazne od propisanih. Razliku između stvarne i naplaćene kazne optuženi trojac stavljao je sebi u džep.

Dvojica od troje optuženih policajaca također su optuženi da su 24. listopada 2019. presretačem zasutavili sva vozila koja su se kretala jedan za drugim. Policajci su ih htjeli kazniti zbog prebrze vožnje, a uhvaćeni vozači pokušali su ispregovarati manju kaznu pa su im obećali preko tvrtke u kojoj su zaposleni ishodovati besplatne mobitele. Policajci su na takav dogovor pristali pa su uhvaćeni vozači platili svaki po 250 kuna kazne, a policajci su krajem listopada 2019. došli u poslovnicu jedne tvrtke u Slavonskom Brodu kako bi podigli obećane mobitele.