Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Presuda za aferu Index 5: Prof. Božičević dobio kaznu zatvora

Šestero profesora Fakulteta prometnih znanosti proglašeni su krivima za prodaju ispita. Zajedno s dvoje studenata i tri posrednika dobili su uglavnom uvjetne kazne

Marko Prpić/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
11 komentara

Ivan Kulko, koji je za 2.500 eura "položio" čak 11 ispita, Prometni fakultet nije niti vidio. Znao je jedino da studira, nisu mu bili poznati nazivi ispita, kao ni kada ih je "položio", kazao je sudac Željko Horvatović obrazlažući presudu u aferi Indeks 5. 

Sudac Županijskog suda u Zagrebu Horvatović šestero profesora zagrebačkog Fakulteta prometnih znanosti proglasio je krivima za prodaju ispita pa ih je zajedno s dvoje studenata i tri posrednika osudio uglavnom na uvjetne zatvorske kazne. Sudac je ovaj slučaj nazvao "dnom dna" Prometnog fakulteta, a na bezuvjetne zatvorske kazne osudio je one koji nisu priznali korupciju. To su ranije osuđeni profesor Damir Božičević kojemu je izrečena jedinstvena kazna od godine i devet mjeseci zatvora te posrednik Ante Bilušić, osuđen na godinu dana. 

Profesoru Antunu Sertiću kazna od šest mjeseci zamijenjena je 60-dnevnim radom za opće dobro, dok su njegove kolege Nikola Đaković i Katja Bošković-Gazdović kažnjeni uvjetno na šest mjeseci uz trogodišnju zabranu rada u znanstveno-nastavnom zvanju. S uvjetnom kaznom izvukli su se i profesori Senka i Husein Pašalić, posrednici Boro Nikić i Dražen Karlovčan te studenti Ivan Kulko i Marijana Karlovčan.

Možda vas zanima i ovo:
Message