Obavijesti

News

Komentari 47

Pretukao ga štapom: 'Bio sam sav krvav kao svinja na klanju'

Pretukao ga štapom: 'Bio sam sav krvav kao svinja na klanju'
1

Iz ruke Stjepana Glavice (83) 68-godišnjak je istrgnuo drveni štap i njime ga više puta udario po glavi, nakon što mu je ovaj prigovorio kako njegova supruga puši u sobi koju je dijelio s njim u staračkom domu

VIDEO

Koprivničko Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv Đorđa (68) zbog kaznenog djela pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede. Naime, kako su priopćili, sumnjaju da je on pretukao 15 godina starijeg cimera u staračkom domu

Iz ruke Stjepana Glavice (83) 68-godišnjak je istrgnuo drveni štap i njime ga više puta udario po glavi, nakon što mu je ovaj prigovorio kako njegova supruga puši u sobi koju je dijelio s njim.

Stariji muškarac zatim je pobjegao na balkon dozivajući u pomoć, ali ga je okrivljenik sustigao i nastavio udarati štapom te ga oborio na tlo gdje ga je nastavio udarati istovremeno mu ozbiljno prijeteći, priopćio je DORH. 

'Udarao me štapom po glavi i tijelu, a onda skakao po meni'
'Udarao me štapom po glavi i tijelu, a onda skakao po meni'

Nesretni štićenik doma zadobio je prijelom nosnih kostiju, potres mozga i više tjelesnih ozljeda, a daljnji napad spriječili su zaposlenici doma, stoji u priopćenju.

Ozlijeđeni Glavica korisnik je koprivničkog Doma za starije i nemoćne. U napadu je dobio 20-ak šavova po glavi i udarce u rebra, bubrege i glavu od kojih mu je napukla nosna kost.

Nakon napada, Stjepan je zapomagao, a djelatnici Doma za starije brzo su reagirali. Pozvali su hitnu pomoć, a teško pretučeni i okrvavljeni Stjepan prebačen je u bolnicu. Kaže da je od početka vidio da ga Đorđe ne voli, ali je ipak prema njemu uvijek bio ljubazan. 

- Kod nas u sobu stalno je dolazila njegova Katica, žena s kojom je bio u braku, no nakon rastave su se ipak pomirili i ostali zajedno. Kada je došla, pili su kavu, a ona je pušila na balkonu iako se pušiti ne smije. To me smetalo, no držao sam to u sebi. Prema meni je bio bezobrazan i bahat, stalno je tražio da mu kažem kamo idem i što ću raditi. Iz svoje sobe odlazio sam samo u kapelicu i u crkvu - ispričao Stjepan Glavica za podravski.hr.

- Kad sam se kobne večeri vratio iz crkve, soba je bila zadimljena. Kako sam dugo trpio dim koji mi je smetao, prigovorio sam mu da cijelu noć neću moći razluftati sobu. Otišao sam u kupaonicu, a kad sam se vratio, vidio sam da je jako ljut. Uzeo mi je štap i počeo me tući. Vikao sam nekoliko puta upomoć. Moj drveni štap cijeli je potrgao na meni. Nakon toga je skakao po meni i ritao me. Prijetio mi je, psovao mater i vikao: "Đorđe zna gdje treba tući, Đorđe zna kako te treba tući". To je ponovio nekoliko puta dok me mlatio. Rekao mi je i ‘doći ću ja do tvoje crkve i tamo ću te tući’ - kazao je Glavica za spomenuti portal.

- Hitna pomoć stigla je u zadnji tren, tijelo mi je klonulo, više nisam mogao trpjeti udarce. Đorđe je još bio u sobi kad je hitna došla po mene. Netko ga je tada zgrabio i izbacio, no on je još pokušavao ući u sobu kako bi me dohvatio. Na balkonu je bilo barem pola litre moje krvi, a u bolnici, kada su me prihvatili, rekli su mi da nikada nisu vidjeli tako nešto. Bio sam krvav kao svinjče na klanju. Počistili su me, oprali, zašili šavove i prebacili na odjel - ispričao je Stjepan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu