Obavijesti

News

Komentari 32

'Udarao me štapom po glavi i tijelu, a onda skakao po meni'

'Udarao me štapom po glavi i tijelu, a onda skakao po meni'
3

Sreća po Stjepana da su se nalazili na balkonu, tako da je njegovo zapomaganje i pozive u pomoć čula medicinska sestra i bolničar koji je uspio razjarenog napadača odvući

VIDEO

Stjepana Glavicu (83) je prošle subote oko 22 sata brutalno pretukao njegov cimer Đorđe (68) s kojim je dijelio sobu u koprivničkom Domu umirovljenika.

Sve je počelo iz sasvim bezazlenog razloga. Glavica je 15 godina mlađem cimeru, koji se u sobu uselio tri tjedna ranije, prigovorio da je soba puna dima jer je cimerova poznanica koja je došla u posjet pušila cigarete. Nakon toga je otišao u domsku kapelicu, a kad se vratio oko 19.30 sati, par je još uvijek bio u sobi. Nakon odlaska žene, Glavica je otišao na balkon i ostavio vrata otvorena kako bi provjetrio sobu. Nešto kasnije je cimeru, za kojeg je rekao da se od prvog dana prema njemu odnosio arogantno, kazao da je u sobi zabranjeno pušenje.

- Kad sam mu to rekao, istrgnuo mi je štap iz ruku i njime me počeo tući po glavi i tijelu. Kad sam pao na tlo, počeo mi je skakati po tijelu te me udarati nogama vrijeđajući me i psujući oca i majku. Rekao mi je tko sam ja da njegovoj K. zabranim pušenje u našoj sobi – ispričao nam je pretučeni starac.

Sreća po Stjepana da su se nalazili na balkonu, tako da je njegovo zapomaganje i pozive u pomoć čula medicinska sestra i bolničar koji je uspio razjarenog napadača odvući od nemoćnog starca, inače stopostotnog invalida. Ubrzo je stigla Hitna pomoć koja je pretučenog korisnika Doma prevezla u bolnicu, gdje je ostao četiri dana.

U ponedjeljak su mu izvadili konce iz 20 šavova, a još su bili vidljivi krvavi podljevi ispod oba oka. Uz to nesretni je starac zaradio napuklinu nosa, hematome po čitavom gornjem dijelu tijela i napuknuće dva rebra. 

U upravi Doma su odmah reagirali i nasilnika po hitnom postupku otpustili. U razgovoru sa ravnateljicom Vesnom Križan doznali smo da je napadnuti starac jedan od najmirnijih korisnika i svima draga osoba, te da je to provi incident takve vrste. 

- Svi smo ostali zaprepašteni nasilništvom u našoj ustanovi i ovim putem se ispričavamo obitelji Stjepana Glavice – kazala nam je ravnateljica dodajući kako su Glavica i napadač dijelili sobu u stanarskom dijelu, gdje korisnici imaju više intime, i stoga ih osoblje rjeđe obilazi.

Pohvalila je žurni dolazak Hitne pomoći i policije koji su svoj posao korektno obavili. 

Dražen Laljek, glasnogovornik PU koprivničko – križevačke nam je potvrdio da je protiv nasilnika podnijeta kaznena prijava zbog pokušaja nanošenja teških ozljeda.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina