Obavijesti

News

Komentari 53

Pretukao sestre: Nasilniku su odredili pritvor do 15 dana

Pretukao sestre: Nasilniku su odredili pritvor do 15 dana
4

Prekršajni sudac je saslušao Željka Raženja (26) koji je u nedjelju u taksiju brutalno premlatio Saru (19) i Kimy (24) Golub. Nakon što je iznio obranu, odredio mu je pritvor

VIDEO

Tek nakon što su pretučene Zagrepčanke Kimy (24) i Sara (19) Golub svojim svjedočanstvom i fotografijama premlaćivanja u ponedjeljak izašle u javnost i šokirale sve, policija je njihova napadača Željka Raženja (26) uspjela locirati i privesti na razgovor.
Iako je u Eko taksiju pretukao obje djevojke i jednoj pokušao iskopati oči, prijavili su ga zbog narušavanja javnog reda i mira, a jučer ujutro odveli i prekršajnom sucu. On mu je odredio pritvor do 15 dana. U tom vremenu obavit će se razgovori sa svim sudionicima te na ročištu 22. veljače odlučiti o njegovoj kazni ili puštanju na slobodu.

- Ugodno sam iznenađena, mislila sam da će biti odmah pušten i ovo mi zaista ulijeva nadu u institucije pravne države - komentirala je Kimy odluku prekršajnog suca.

A većina policajaca s kojima smo razgovarali uvjereni su kako bi sve otišlo u zaborav da nije bilo medijskog pritiska.

- Policija je to svakako mogla bolje odraditi. S obzirom na to da djevojka ima vidljive ozljede, iako su one okvalificirane kao lake, to nije bio razlog da se počinitelja tereti samo za javni red i mir. Ovdje ima elemenata i nasilničkog ponašanja te seksualnog uznemiravanja, kako tvrdi žrtva. Da nije bilo medijskog pritiska, sve bi otišlo u zaborav - reklo nam je više policajaca s kojima smo razgovarali. Kimy nam je ispričala kako je sve došla prijaviti u PP Črnomerec, no policajac joj je rekao da je za to nadležna PP Trešnjevka, ali da će uzeti njezinu izjavu.

- Nije nam dao ni pročitati što je napisao. Rekao nam je da ovdje nema elemenata kaznenog djela i da ćemo to morati ganjati privatnom tužbom - tvrdi nam Kimy, koja nam je ispričala da joj se nakon objave njezine fotografije javlja puno djevojaka i žena koje su i same žrtve nasilja.

- Ovo nismo napravile zbog novca i slave već upravo da ovim potaknemo sve zlostavljane žene da o tome ne šute - rekle su nam sestre Golub.

Zašto policija nije reagirala prije, jesu li postupili po protokolu, je li bilo propusta i nije li riječ o preblagoj prijavi, onoj tek za remećenje javnog reda i mira, pitali smo službeno i policiju. Odgovor nismo dobili.

Ozljeda oka 

Kimy je dobila injekciju protiv tetanusa, a utvrđene su joj ozljeda oka i hematomi na licu i vratu. Ozljede su okvalificirane lakšima.

Oštećen živac 

Od udaraca u glavu i leđa Sara ima trzajne ozljede vrata, kralježnice i prsne kosti, a oštećen joj je živac oko kralježnice.

Kazne u njemačkim markama

“Tko se na javnom mjestu ponaša na naročito drzak i nepristojan način vrijeđajući građane, kaznit će se sa 50 do 350 DEM u kunskoj protuvrijednost i 30 dana zatvora”

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.