Obavijesti

News

Komentari 2

Pretukli su novinarku koja je pisala o duhanskoj industriji

Pretukli su  novinarku koja je pisala o duhanskoj industriji
1

Podgorica: Nepoznati muškarac prišao je novinarki crnogorsklh ''Vijesti'' ispred ulaza u zgradu i 5-6 puta udario je šakom u glavu. Već prije je primala prijetnje

VIDEO

Crnogorska javnost šokirana je nakon što je Olivera Lakić, novinarka "Vijesti", najutjecajnijih neovisnih dnevnih novina u Crnoj Gori, napadnuta u srijedu oko 21.30 sati ispred svoga stana u Podgorici.

Nepoznati muškarac prišao je novinarki ispred ulaza u zgradu i 5-6 puta udario ju je šakom u glavu. Lakić je napadnuta s leđa, dok je otvarala ulazna vrata. Očevici su vidjeli kako napadač bježi kroz obližnju vežu.

Sat i pol nakon što je novinarka napadnuta policija je privela dvojicu muškaraca, od kojih je jedan, navodno, odgovarao opisu. Međutim, nakon kriminalističke obrade policija je došla do podataka da privedeni muškarci nemaju veze s napadom pa su pušteni.

Napadnuta novinarka “Vijesti” satima je bila na liječničkim pregledima zbog zadobivenih podljeva iznad lijevog oka i čela. Zbog mučnine i jakog stresa prenoćila je u bolnici, a u četvrtak ujutro je puštena kući.

Lakić je prošle godine napisala seriju tekstova o poslovanju tvornice duhana "Tara" u Mojkovcu i poslovanju tvrtke "Montenegro tobacco co.", nakon čega je nekoliko puta primila prijetnje usmjerene prema njoj i njezinoj obitelji.

- Što reći u ovim trenucima, pred nama je vrijeme oko pregovora za ulazak u EU, a ovo su sve stvari koje ne idu tome u prilog tome. Ovo je vrlo ružan čin. Policija će u okviru svojih nadležnosti napraviti sve što može i dati maksimum da se napad rasvijetli - kazao je ravnatelj uprave policije Crne Gore Božidar Vuksanović.

Reagirala su i veleposlanstva SAD-a i Njemačke zajedničkim priopćenjem, oštro osudivši napad na novinarku:

- Ovaj akt nasilja zaslužuje osudu jer doprinosi atmosferi u kojoj se novinari plaše za svoju sigurnost zbog rada na otkrivanju slučajeva kriminala i korupcije. Pažljivo pratimo slobodu medija u Crnoj Gori i nadamo se rješavanju ovog i drugih neriješenih slučajeva čija su meta novinari i mediji.

Slična je bila i poruka nevladine organizacije Akcije za ljudska prava: Novinari i mediji postali su laka meta napadačima koji u Crnoj Gori mogu računati na to da neće biti kažnjeni.

Više pročitajte na Večernji.hr

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C