Obavijesti

News

Komentari 12

''Preuzimanje više od 49 posto Ine spriječit ćemo zakonom''

''Preuzimanje više od 49 posto Ine spriječit ćemo zakonom''
10

Premijerka je kazala da je Šibenik pravo mjesto gdje se može reći da Hrvatska neće dozvoliti poruke iz susjedne zemlje da ne bi trebalo slaviti Dan pobjede

VIDEO

Šibenik je ušao u legendu i pamtit će se herojstva šibenskih vitezova. Pokazali ste kako se bori za slobodu - rekla je premijerka Jadranka Kosor u Šibeniku na obilježavanju 20 godina od rujanskog rata kada je obranjen Šibenik i onemogućeno prepolavljanje Hrvatske.

Jadranka Kosor rekla je da je Šibenik pravo mjesto gdje se može reći da Hrvatska neće dopustiti poruke iz susjedne zemlje da ne bi trebalo slaviti Dan pobjede te istaknula da će inzistirati da pobjedničke poruke budu još i jače.

- Ovih dana stižu optužnice protiv hrvatskih branitelja za Vukovar i to više nećemo dopustiti. Zakonom ćemo proglasiti sve pravne akte bivše države koji se odnose na domovinski akt ništavnima. Oni koji su izgubili u ratu koji nam je bio nametnut sada žele pobjedu, no to nećemo dopustiti jer smo mi pobijedili agresora - rekla je Kosor.

Nakon svečane akademije u šibenskom kazalištu premijerka je bila upitana hoće li svjedočiti u slučaju Ive Sanadera kojeg je USKOK osumnjičio da je za sklapanja ugovora između Ine i MOL-a primio mito.

- Što se tiče najnovije optužnice USKOK-a, moram reći da će Vlada RH pokrenuti postupak donošenja izmjena zakona prema kojem nitko osim RH ne može imati više od 49 posto dionica Ine. To je izmjena koju treba učiniti jer postoji opravdana sumnja da je netko u tom poslu primio mito. Proceduru smo pokrenuli već danas, a očekujem da ćemo sljedećeg tjedna prihvatiti odluku na sjednici Vlade i potom je predložiti Saboru - kazala je J. Kosor.

Na upit optužuje li HDZ predsjednika SDP-a Zorana Milanovića za nasilništvo, šefica stranke rekla je:

- Jučer je bio dan borbe protiv nasilja nad ženama, a ja sam rekla da nitko tko je nasilnik ne bi trebao biti ništa važno ni značajno i to se odnosi na sve obiteljske nasilnike. Rekla sam da je vrijeme od sastavljanja izbornih lista i kako svaka stranka mora voditi računa o tome da na svoje liste ne stavi dokazane obiteljske nasilnike.

Jadranka Kosor odgovorila je i na upit zna li što o navodnim crnim fondovima SDP-a koje je spomenuo Ivan Zvonimir Čičak:

- Borba protiv korupcije treba ići u svim smjerovima s nultom tolerancijom protiv korupcije. Bez obzira što Ostojić i Linić prijete prstom i govore da će dobro paziti što rade USKOK i DORH i da će dobro paziti koga se progoni, a koga se ne progoni protiv korupcije i bez obzira što oni traže da se borba protiv korupcije zaustavi na njihovim vratima, to ne bi bilo dobro, odnosno bilo bi katastrofalno. Svatko tko je lopov mora završiti u zatvoru, a svatko tko je nevin mora uživati plodove svoga rada - rekla je Jadranka Kosor.

Premijerka je izjavila kako je u tijeku procedura izmjene zakona kojim bi se ograničilo vlasništvo nad Inom, no ako se uzme u obzir ono što je ispregovarano s EU postavlja se pitanje može li Vlada na takav način ograničiti MOL ili bilo koga drugoga da preuzme vlasništvo nad tom naftnom tvrtkom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu