Obavijesti

News

Komentari 2

Preživio je erupciju vulkana, a sada uči kako ponovno hodati

Preživio je erupciju vulkana, a sada uči kako ponovno hodati
10

Oko dva sata popodne vulkan je erumpirao i pri tom je poginula 21 osoba od njih 47 koji su se u tom trenutku našli na otoku, a još desetak bili su ozbiljno ozlijeđeni - među njima i Jake

VIDEO

Tinejdžer, inače turistički vodič koji je pretrpio jake opekline koje su prekrile 80 posto njegovog tijela nakon erupcije vulkana Whakaari, odnonso White Island u prosincu prošle godine, nakon šest mjeseci oporavka ispričao je sve o svom bolnom putu prema ozdravljenju.

Jake Milbank je 9. prosinca 2019. godine slavio svoj 19. rođendan, a samo dan kasnije trebala je biti prva godišnjica da radi kao vodič na toj popularnoj turističkoj destinaciji na Novom Zelandu.

Oko dva sata popodne vulkan je erumpirao i pri tom je poginula 21 osoba od njih 47 koji su se u tom trenutku našli na otoku, a još desetak bili su ozbiljno ozlijeđeni - među njima i Jake.

Milbank je u razgovoru za Newshub ispričao kako je izgledalo 90-minutno putovanje natrag na obalu, nakon što su ga ukrcali na turistički brodić s jezivim ozljedama po cijelom tijelu.

- Jedino brinete o tome da preživite, samo sam na to mislio. Stalno sam pokušavao ostati budan i stalno sam sebe podsjećao, ali i druge oko mene, da uskoro stižemo na kopno i da će sve biti dobro - priča Milbank.

U bolnici je proveo četiri mjeseca, a od toga je dva tjedna bio u komi. Kirurzi su na njemu izveli 25 odvojenih operacija kako bi mu se koža oporavila, a njegova obitelj stalno ističe da su liječnici u njegovom slučaju napravili pravo čudo. Jedan od kirurga je doputovao iz Australije.

- Ovo je za mene bio period velikog izazova i ne mogu napraviti ništa drugo osim dati sve od sebe da se vratim na ono što sam bio prije erupcije. Ne želim na to što se dogodilo gledati negativno - kaže Milbank.

Trenutno je tretmanu intenzivne rehabilitacije kako bi povratio osnovne pokrete i nada se da će uskoro ponovno moći loviti ribe s prijateljima.

- Svaki dan vidim neki mali napredak, pa makar i to da uspijevam sam izuti čarape ili nešto slično - nastavlja.

Iz svog doma u Whakataneu, dok stoji na plaži, na horizontu gleda u White Island i unatoč tragediji koja ga je tamo zadesila, želio bi ponovno tamo otići.

- Malo me prolazi jeza kad se sjetim svega. Ne vjerujem da bih mu se baš volio skroz približiti, ali svakako bih ga volio još jednom vidjeti - ističe Milbank.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...