Obavijesti

News

Komentari 226

Preživio je napad: Zaskočio ga vepar, ali spasila kujica Aga...

Preživio je napad: Zaskočio ga vepar, ali spasila  kujica Aga...
3

Neustrašiva: Lovački pas stao je između divlje svinje i Milana Brstila, koji je u strahu pobjegao na stablo. Aga je čvrsto i odlučno branila da svinja priđe Milanu

VIDEO

Prizor je bio nevjerojatan. Moja Aga stoji ispred vepra, on stoji kao ukopan, a otac se na hrastu drži za granu, ispričao je Josip Brstilo, čiji je otac Milan (58) u šetnji sa psom susreo divlju svinju.

Milan Brstilo je u nedjelju popodne u Medovu Dolcu kod Lovreča nakon ručka krenuo u šetnju. S njim je krenuo i pas Aga, čiji je vlasnik Josip (23) strastveni lovac.

- Odjednom se Aga umirila i zagledala u visoku travu. Mislio sam da je zec, a kad sam se približio, skoro sam umro od straha. Našao sam se oči u oči s divljom svinjom - kazao je Milan. Vepar je krenuo prema njemu, udario ga u nogu i srušio na zemlju. U tom trenu Aga je osjetila da je Milanu život ugrožen i počela je lajati. Milan se nekako uspio podignuti s tla i popeti se na stablo. Pokušao je nazvati sina Josipa, koji je taj dan bio u lovu, ali ga nije uspio dobiti. Dobio je njegova brata, koji je nazvao Josipa, a on je s kolegama lovcima otišao pomoći ocu.

- Prvi sam došao, a tu su već bili i drugi lovački psi koji su bili s nama u lovu. Divlja svinja je stajala kao ukopana. Bio mi je dovoljan tek jedan hitac da je ustrijelim - kazao je Josip koji je ustrijelio vepra teškog 105 kilograma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kad sam vidio sina, odmah mi je bilo lakše. Znao sam da je sad sve u redu i da će me on spasiti - rekao je Milan. Nakon što je vepar ustrijeljen, lovci su uzorak mesa odnijeli na analizu. Nakon što se završi analiza, lovci će meso podijeliti između sebe. Osim njih, ukusni zalogaj mesa dobit će i Aga, pas heroj koji se hrabro postavio ispred divlje svinje i tako Josipovu ocu spasio život.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 226
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a