Obavijesti

News

Komentari 45

Preživio smaknuće: 'Boli su ga pola sata, ali nisu našli venu...'

Preživio smaknuće: 'Boli su ga pola sata, ali nisu našli venu...'
1

SAD: Doyle Lee Hamm (61) iz Alabame je osuđen prije 31 godinu jer je tijekom oružane pljačke ubio Patricka Cunninghama koji je radio noćnu smjenu u motelu

VIDEO

Doyle Lee Hamm (61), zatvorenik iz Alabame "preživio" je smaknuće. No njegovo odvjetnik kaže da je Hamm pretrpio jaku bol dok su mu bezuspješno pokušali pronaći venu u koju bi uveli smrtonosnu injekciju. Tvrdi da su njegovog klijenta bezuspješno ubadali u prepone, zglobove te u donji dio noge. Hammu je zato smaknuće odgođeno.

Hamm se borio s limfomom, a trebao je biti smaknut u četvrtak zbog ubojstva Patricka Cunninghama 1987. godine. Smaknuće je prekinuto u 23.30 sati jer je zaključeno da mu ne mogu naći venu i da se smaknuće neće moći izvršiti prije roka koji je bio do ponoći. 

- Od srpnja tvrdim da se mog klijenta ne može smaknuti injekcijom jer su mu žile jako oštećene zbog bitke s rakom, zbog hepatitisa i jer je ranije uzimao droge - kaže Harcourt, piše The Sun.

Father who murdered his two young daughters is put to death& but taunts mother as she watches execution

Hamm je osuđen prije 31 godinu jer je tijekom oružane pljačke ubio Patricka Cunninghama koji je radio noćnu smjenu u motelu. Hamm je sve priznao policiji nakon što su dva njegova pomagača svjedočila protiv njega u zamjenu za manju kaznu. Harcourt je nakon odgode smaknuća objavio fotografiju s Leeovim bratom. 

Trojica preživjeli smaknuća

Jennifer Ellis, američka odvjetnica je objasnila kako postoji mogućnost da se zatvorenika opet smakne, ako preživi prvo smaknuće.

- Država će tražiti pravo da opet provede smaknuće, a odvjetnik će tvrditi da bi to bilo okrutno i neobično. Sve to može završiti na vrhovnom sudu koji onda odlučuje. Bez obzira na odluku suda, osoba ne može biti oslobođena. Ako sud odluči da smije živjeti, smrtna kazna se preinači u doživotnu kaznu zatvora - kaže Ellis. 

Kelly Kinkade koja je studentica prava kaže kako osoba koja je osuđena na smrtnu kaznu, ako preživi smaknuće, može biti opet smaknuta. Tako je Willie Francis u Louisiani smaknut drugi put. Prvi pokušaj smaknuća je bio 1946. godine. Električnu stolicu nisu spojili kako treba i Francis je preživio. Njegov odvjetnik je tvrdio da bi drugi pokušaj smaknuća bio izuzetno okrutan, no vrhovni sud je odlučio suprotno. Francis je smaknut naredne godine. Imao je samo 18 godina i gotovo sigurno nije bio kriv za ono što mu se stavljalo na teret.

Rommell Broom je 2009. "preživio" smaknuće u Ohiju. Više od dva sata pokušavali su mu naći venu, ali nisu uspjeli. Guverner je na kraju otkazao smaknuće. No, vrhovni sud je 2016. odobrio drugi pokušaj smaknuća. On će biti 17. lipnja 2020. godine.

Ohio je 2017. godine otkazao smaknuće Alve Campbella (70) jer također nisu mogli naći venu. Vrhovni sud je također odobrio novo smaknuće, a guverner John Kasich je odredio da će smaknuće biti 5. lipnja 2019. godine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori