News

Komentari 73

Preživjeli katastrofu: Bili su u kući na koju je naletio tornado

Preživjeli katastrofu:  Bili su u kući na koju je naletio tornado

Koliko je zapravo razorna snaga tornada najbolje pokazuje video stanovnika Washington Illinoisa tijekom 'napada' nekoliko tornada u nedjelju 17. studenoga

Bože dragi, koje sr*nje! Moram ići, dolazim draga, gdje si? Dušo, loše je. Udarit će nas, pripremi se - čuje se kako govori Marc Wells koji je snimio video udara tornada u njegovu kuću u Washington Illinoisu u nedjelju 17. studenog. 

On i njegova najstarija kći Josie Taylor sakrili su se negdje u kući, no video je nastavio snimati. Slika se tada zamračuje  i može se čuti kako tornado doslovce kida zidove, kćer plače i vrišti, dok je Marc u nevjerici. 

Nakon nekoliko sekundi Marc odlazi vidjeti stanje kuće. 

'Naša kuća je potpuno uništena!'

- O moj Bože! Sr*nje! O Moj Bože, Josie, oooo.... Naša kuća je prokleto uništena, Josie. O Moj Bože... Nisam nikada vidio ništa slično - kaže Marc, a njegove riječi potvrđuje snimka. Nekoliko zidova kuće više nema, tornado ih je doslovce odnio, sve stvari su razbacane po podu, dvorištu, pravi kaos... 

- Što ćemo sada - čuje se panični i uplakani glas njegove kćerke. 

- Ne znam - odgovara Marc i dodaje: 'Ajde, idemo vidjeti kako su prošle susjedne kuće'. 

'Susjedove kuće više nema!'

A onda dolazi šok. 

- Isuse Kriste, u šoku sam. Josie, susjedove kuće više nema! Nadam se da nitko nije stradao. Ajde Josie, moramo izaći odavdje, tornado je prošao - govori Marc, no Josie uplakano govori da ne želi jer se boji. 

- Znam da je strašno i da se bojiš, ali moramo izaći na sigurno. Kuća se može srušiti - govori Marc.  Josie izlazi i čuje se kako je u šoku, plače i stalno ponavlja 'O moj Bože'.

Poginulo ukupno osmero ljudi, uništeno oko 1000 kuća

Podsjetimo, prošle nedjelje nekoliko je tornada poharalo područje od južnog Illinoisa pa sve do Ohija. Poginulo je ukupno osmero ljudi. U državi Washington evakuirano je najmanje 2000 stanovnika budući da je tornado uništio oko 1000 kuća. Kompleks stanova Georgetown Commons bio je prvi na udaru. U njemu su uništene doslovce sve kuće. Većinu automobila tornado je dolovce sažvakao, a neke i bacio i omotao oko drveća.

Najčitaniji članci