News

Komentari 66

Priče se ne poklapaju: Tko je zatukao i ostavio psa Mikija?

Priče se ne poklapaju: Tko je zatukao i ostavio psa Mikija?

Vlasnik psa na kojeg glasi čip trenutno živi u Njemačkoj, sestra mu je u Hrvatskoj. Vlasnik kaže kako je psa poklonio prijatelju, a sestra tvrdi da je pas bio kod nje prije odlaska na eutanaziju

Javio se vlasnik i sestra vlasnika zatučenog psa kojeg su pronašli preko čipa koji je pas imao na sebi. Ne znamo koliko se dugo nisu čuli, ali ravnatelju su ispričali dvije različite priče o psu koji je trenutno zbrinut u skloništu za nezbrinute životinje Dumovec. 

- Imamo priče koje se apsolutno ne poklapaju, ne znam što bih vam rekao, policija istražuje nasilje nad životinjom, nadam se da ćemo pronaći krivca ovog užasnog čina - rekao je za 24sata Damir Skok, ravnatelj skloništa. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vlasnik psa na kojeg glasi čip trenutno živi u Njemačkoj, sestra mu je u Hrvatskoj. Vlasnik kaže kako je psa poklonio prijatelju, a da mu je on nedavno javio kako ga je izgubio. Nakon njega i sestra je bila voljna odgovoriti na pitanja o psu.

Sigurno se nisu čuli, s obzirom da su ispričali dvije različite priče. Sestra tvrdi kako je pas bio kod nje sve dok prijatelj njenog brata nije došao i odveo psa na eutanaziju. Misterioznog prijatelja nisu uspjeli dobiti, koji bi možda odgovorio na pitanje iz kojeg razloga bi odveo zdravog psa od devet godina na eutanaziju.  

Podsjetimo, pas je pronađen s otvorenim ranama na glavi, pretpostavlja se kako ga je netko udario tupim predmetom te ostavio u šumi u nadi da će pas uginuti. Zatučenog psa vidjeli su radnici iz vrtića u Remetama te prijavili skloništu.

Odmah su izašli na teren i spasili ranjenog i uplašenog psa. Rana mu se zagnojila, a procjenjuju da je stara dva do tri dana. - Sada je dobro. Moglo je biti i tužnije, tragičnije - rekao je ravnatelj. 

Pas imena Miki dobro se oporavlja u azilu. Napreduje iz dana u dan i već je vrlo aktivan. - Za psa koji je pretrpio toliko nasilja od strane čovjeka, jako dobro reagira na ljude. Dopušta im da ga šetaju i brinu o njemu. Jede puno i svaki dan izgleda sve bolje - dodao je ravnatelj Damir. 

Problem koji je nastao i koji se neće moći riješiti sve dok ne završi policijska istraga je pronalazak Mikijevog doma. S obzirom da je pas čipiran i da ima vlasnika, sklonište ga ne može udomiti. Ukoliko se vlasnik sam ne odrekne psa ili mu ga sudstvo ne oduzme, morat će se vratiti iz Njemačke po njega. 

Miki svoj dom čeka u azilu Dumovec gdje dobiva svu potrebnu pažnju i njegu. 

Najčitaniji članci