News

Komentari 155

Zatukao psa šipkom i ostavio da umre: Spasili ga dobri ljudi

Zatukao psa šipkom i ostavio da umre: Spasili ga dobri ljudi

Nakon što su pronašli psa u Remetama, djelatnici Dumovca očitali su čip i nazvali vlasnicu koja je rekla da je čovjeku povjerila psa da ga odvede na eutanaziju. Pretpostavlja se da je on psa izudarao po glavi

Zagrebačko Sklonište Dumovec dobilo je strašan poziv građana u srijedu oko 10.30 sati. U šumi u Remetskom kamenjaku pronađen je crni labrador, kojeg je netko zatukao tupim predmetom po glavi.

- U Remetama smo jutros preuzeli psa s ozljedom glave. Očitali smo čip i nazvali vlasnika. Tu nam se razotkrila strašna priča. Čovjek koji je vlasnici obećao psa odvesti na uspavljivanje veterinaru, najvjerojatnije je stvar uzeo u svoje ruke i to na izuzetno okrutan način – nanoseći mu snažne udarce tupim predmetom - objavili su jutros na svojoj Facebook stranici.

Srećom, pas je preživio.

- Kad je naša terenska ekipa očitala čip, otkrila je da je pas iz Zaprešića. Naši hvatači koji su spasili psa, nazvali su vlasnika i dobili ženu koja je rekla da je vlasnik psa umro te da je ona psa predala čovjeku koji ga je trebao odvesti veterinaru na uspavljivanje. Teško je precizno rekonstruirati što se potom događalo, ali najvjerojatnije je čovjek sam odlučio usmrtiti životinju i ostaviti je u šumi kraj Remeta - rekao nam je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta Zagreb. Jutros je, zajedno s dumovečkim timom, hitno reagirao na poziv.

- Ozljede na glavi psa upućuju na snažne udarce tupim predmetom kao što su šipka, cijev i pajser. Pas je zbog zadobivenih udaraca najvjerojatnije ostao ležati u nesvijesti. Moguće je da je čovjek pomislio da je mrtav, pa je otišao. Na sreću, pas je došao k sebi. Mi smo mu zajedno s veterinarima pružili svu potrebnu pomoć i vjerujemo da će se lijepo oporaviti. Nismo uočili razloge zašto bi pas bio uspavan, pa će nadležne institucije oko cijelog slučaja imati pune ruke posla - nastavlja ravnatelj Skok.

Na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu napravili su mu rendgen glave kako bi se utvrdile točne ozljede.

- Nakon što smo pregledali ranu, utvrdili smo da mu lubanja, srećom, nije puknuta. Rana će zacijeliti za otprilike dva tjedna, ali sigurni smo da je pas zadobio i potres mozga. Tek nakon što se oporavi, vidjet ćemo ima li daljnjih neuroloških ozljeda - rekao je Skok.

Pas je star 9 godina, veseo i vitalan. O njemu će brigu do daljnjega preuzeti Sklonište Dumovec.

- Slučaj smo prijavili nadležnim institucijama koje će doći do informacija što se točno dogodilo. Nadam se da će odgovornost za ovo snositi ne samo vlasnica psa, već i počinitelj ovog groznog zločina - zaključuje Skok.

Još nije poznato hoće li pas biti dostupan za udomljenje nakon što završi pravni postupak, a iz Dumovca kažu da će se potruditi psu osigurati dobru budućnost.

Najčitaniji članci