Obavijesti

News

Prijavi se na RIT Croatia i budi student američkog sveučilišta

Prijavi se na RIT Croatia i budi student američkog sveučilišta
1

Vrijeme je državne mature i odabira fakulteta.. Jeste li razmišljali o tome da vaša (buduća) karijera započinje s odabirom obrazovanja? Ne kad diplomirate

Započinje onog trenutka kad krenete sa studijem. Pa stoga, ako želite biti dio jednog od vrhunskih američkih sveučilišta, a studirati u Hrvatskoj, ako vas zanima obrazovanje te diplome (hrvatska i američka) koje omogućuju izvrsne prilike za zapošljavanje diljem Europske unije i svijeta – prijavite se na RIT Croatia!

U razgovoru sa studentima koji su došli iz Amerike na razmjenu na RIT Croatia raspitivala sam se oko toga koliko je diploma RIT Croatia koledža prepoznata u Americi i koliko će mi otvoriti vrata za uspješnu karijeru. Kolegica mi je objasnila da poslodavci doista jako cijene diplomu u SAD-u i kako puno znači kad netko kaže da je završio taj koledž, gdjegod u svijetu ga studirao.To me doista ohrabruje i motivira – rekla je Jelena Ćenan, studentica koledža. Njezinu priču možeš pročitati OVDJE.

Donosimo sedam razloga zašto studirati na američkom koledžu u Hrvatskoj:

  1. DVIJE DIPLOME - RIT Croatia studentima po uspješnom završetku studija dodjeljuje dvije diplome, američku diplomu koju dodjeljuje Rochester Institute of Technology i hrvatsku diplomu koju dodjeljuje RIT Croatia. S međunarodno priznatom američkom diplomom RIT-a studenti imaju izvrsne prilike za zapošljavanje diljem Europske unije i svijeta.
  2. VISOKI MEĐUNARODNI STANDARDI OBRAZOVANJA - Kao dio Rochester Institute of Technology, poznatog i jednog od najvećih američkih privatnih sveučilišta, RIT Croatia nudi obrazovanje usmjereno na razvoj karijere. Programi i nastavni planovi u potpunosti su usklađeni sa standardima obrazovanja ovog američkog sveučilišta. Drugim riječima, studenti u Hrvatskoj pohađaju iste studije koje pohađaju studenti RIT-a u Americi.
  3. STUDIRAJ NA ENGLESKOM JEZIKU - Nastava se izvodi na engleskom jeziku, po suvremenim američkim programima i udžbenicima, što studentima omogućuje usavršavanje engleskog jezika do naprednog stupnja poslovne komunikacije.
  4. STUDIRAJTE U AMERICI ILI DUBAIJU - Studentima RIT Croatia pruža se prilika da jedan semestar pohađaju na matičnom kampusu sveučilišta u Rochesteru, državi New York i na kampusu RIT Dubai, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. To vrijedno iskustvo studentima omogućuje upoznavanje različitih kultura, sagledavanje okolnosti iz globalne perspektive te usavršavanje engleskog jezika i, ono najvažnije, predstavlja prednost pri zapošljavanju.
  5. STRUČNA PRAKSA = KLJUČ DO POSLA - Ured za stručnu praksu i savjetovanje u karijerama studentima pomaže da se što kvalitetnije pripreme za izlazak na tržište rada. Obvezna stručna praksa izvodi se u tvrtkama u Hrvatskoj i diljem svijeta. Inače je RIT poznat po tome što ima jedan od najstarijih i najvećih programa stručne prakse. Zanimljiva je činjenica da je, kad se u obzir uzmu svi diplomanti američkoga koledža dosad, kao i odrađeni sati prakse, na RIT Croatia je odrađeno više od 300 godina stručne prakse i to za više od 3000 kompanija!!
  6. USPJEŠNI DIPLOMANTI - Više od 1800 diplomanata danas je uspješno u nizanju poslovnih rezultata. Većina ih radi na visokim pozicijama, no važnije od toga – rade poslove za koje su se školovali! Neki su zaposleni u velikim tvrtkama u Hrvatskoj poput Agrokora, T-HT-a, Ine, Dukata, Podravke, Zagrebačke banke, Adriatic Luxury Hotels, Valamar grupe, hotelskog lanca Starwood i dr. Neki su pak uspjeh izgradili u inozemstvu te rade diljem svijeta – od SAD-a, Europe i Australije pa sve do egzotičnih destinacija poput Karipskog otočja i Dubaija.   
  7. VRIJEDNE STIPENDIJE - Kako bismo olakšali financiranje studija, velikom broju studenata osiguravamo vrijedne stipendije i financijske potpore. Prošle godine više od 60% studenta upisalo je studij s nekim oblikom financijske potpore. Sredstva pokrivaju 10% - 50% školarine i iskoristiva su za upis na stručne preddiplomske studije. Šanse da dobijete stipendiju su velike – prijavite se!

Prijavi se putem OBRASCA ZA PRIJAVU 

Za više informacija javi nam se: admissions@croatia.rit.edu 

tel: + 385 (0) 20 433 000, + 385 (0)1 643 9100.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

5 savjeta za izabrati fakultet:  Izračunajte za što ste stvoreni
KARIJERA

5 savjeta za izabrati fakultet: Izračunajte za što ste stvoreni

Još je manje od tjedan dana ostalo do početka polaganja ispita državne mature. Iako su maturanti već odabrali područja koja ih zanimaju većina njih u dobi od 14 godina nije sigurna kojim poslom se žele baviti u budućnosti

Za upis na fakultet zbrajaju se ocjene, natjecanja i matura
BODOVANJE

Za upis na fakultet zbrajaju se ocjene, natjecanja i matura

Iako bi se nekima sustav bodovanja za upis na fakultet mogao učiniti kompliciran, važno je naglasiti da su osim rezultata ispita iz državne mature velik čimbenik i ocjene u četiri godine srednje škole
Obrazovanje je bitno! 24sata želi da se i tvoj glas čuje
POZIV MATURANTIMA

Obrazovanje je bitno! 24sata želi da se i tvoj glas čuje

24sata poziva maturante da ispune anketu o namjerama studiranja