Studentica RIT Croatia: Ova diploma otvara mi sva vrata | 24sata
Obavijesti

News

Studentica RIT Croatia: Ova diploma otvara mi sva vrata

Studentica RIT Croatia: Ova diploma otvara mi sva vrata
1

Jelena Ćenan (20) iz Solina na RIT Croatia u Dubrovnik je došla studirati kako bi dobila najkvalitetnija znanja iz područja turizma i postala što konkurentnija...

VIDEO

Jelena Ćenan (20) iz Solina na RIT Croatia u Dubrovnik je došla studirati kako bi dobila najkvalitetnija znanja iz područja turizma i postala što konkurentnija u područjima koja su hit na globalnom tržištu rada. Diploma s RIT-a se cijeni u cijelom svijetu

- U razgovoru sa studentima koji su došli iz Amerike na razmjenu na RIT Croatia raspitivala sam se oko toga koliko je diploma RIT Croatia koledža prepoznata u Americi i koliko će mi otvoriti vrata za uspješnu karijeru. Kolegica mi je objasnila da poslodavci doista jako cijene diplomu u SAD-u i kako puno znači kad netko kaže da je završio taj koledž, gdjegod u svijetu ga studirao.To me doista ohrabruje i motivira – rekla je Jelena, koja je trenutno na drugoj godini studija. Njezin prvi odabir nije bio Dubrovnik, ali kada je vidjela što nudi studij Menadžmenta u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima zaljubila se. 

U turističkom središtu najlakše je učiti o turizmu

- Presudio je Dubrovnik i RIT Croatia jer kako bolje naučiti raditi u turizmu nego u gradu koji je uvijek na listama najboljih turističkih destinacija. Lokacija u potpunosti odgovara smjeru koji sam upisala jer je to jedan od hrvatskih gradova koji je naizloženiji turizmu, njegovim prednostima i nedostacima. Tu se nalaze ekskluzivni hoteli, najbolji restorani, dolaze turisti iz cijelog svijeta  – nabraja prednosti Jelena. 

RIT Croatia mi je prvi korak do posla u SAD-u 

Već na drugoj godini studija dobila je veliku priliku. Jelena u lipnju odlazi na šest mjeseci raditi u SAD u jednom resortu, a upravo RIT Croatia joj je bio odskočna daska za takvu priliku jer je tu praksu našla preko koledža. U tome su joj pomogli i njezini mentori. Zamrznut će jedan smestar i vratiti se  nakon odrađene prakse. Da donese tu odluku pomogli su joj i stariji studenti koji su također semestar proveli u inozemstvu i koji su oduševljeno prepričavali svoje doživljaje.

Na drugoj godini studija, a CV pun iskustva

Nada se da će joj ta praksa u inozemstvu potpuno otkriti za što se točno želi specijalizirati u svom području. Trenutno, kada nije na predavanjima, Jelena, dane provodi u knjižnici koledža u kojoj  radi. Prošlo cijelo ljeto odrađivala je praksu u poznatom splistkom hotelu.
- Asistirala sam voditeljici marketinga i prodaje. Najveće iskustvo koje sam stekla jesu ljudi iz moje branše koje sam upoznavala na svakom koraku i koji su mi doista otkrili zašto i sama želim izgraditi karijeru u turizmu – kazuje Jelena. Sa samo 20 godina Jelena sada već ima iskustvo u biznisu i dobre reference za životopis. Na Danu karijera po kojem je RIT Croatia već godinama poznat Jelena je naučila i kako napisati životopis te motivacijsko pismo, kako komunicirati s budućim poslodavcima, kako otvoriti svoj vlastiti biznis – jer sve su to znanja koja RIT Croatia omogućava.

Na RIT-u Croatia profesori traže stav i raspravu

Na koledžu su joj najdraža predavanja iz njemačkog jezika i sociologije.

- Često na predavanjima imamo uzbudljive debate oko neke teme. Nakon gledanja dokumentarca o predrasudama, primjerice, svi odabiremo stranu koju ćemo zastupati i argumentirati. Rasprave znaju biti žustre i glasne – kazuje Jelena. Na predavanjima su grupe od najviše 20-ak studenata. 

- Na našim predavanjima nema spavanja. Vrlo su interaktivna, a profesori se doista trude da svi sudjeluju, da što više komuniciramo i kažemo svoje stavove – kazuje Jelena. 

Zajednička roštiljada za sve studente i profesore

Jelena sudjeluje u akcijama volontiranja, a posebno ju veseli roštiljada koju na RIT-u Croatia imaju svake godine – kako bi se svi međusobno zabavili i družili.

Pokretanje videa...

02:37
Fill out my online form.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Krš i lom na Ilici, prve fotke s mjesta nesreće: 'Sudarila su se dva tipa u bijesnim autima'
POKUPILI I TREĆI AUTO

Krš i lom na Ilici, prve fotke s mjesta nesreće: 'Sudarila su se dva tipa u bijesnim autima'

Sudar je bio na zagrebačkoj Ilici, blizu Vojnog učilišta Franjo Tuđman. Jedan auto završio je u izlogu trgovine. Policija kaže da će imati informacije za javnost oko 11 sati

Iza poginulog Davora ostalo je petero djece i trudna supruga. Vjenčali se par sati prije nesreće
CIJELI KRAJ TUGUJE

Iza poginulog Davora ostalo je petero djece i trudna supruga. Vjenčali se par sati prije nesreće

Davor je sletio s kolnika i ostao na mjestu mrtav. Vijest o tragičnoj smrti brzo je stigla u Potnjane i u očaj bacila cijelo selo.
Stravičan video: Nasred ceste driftao motorom pa na njega naletio auto. Teško je ozlijeđen
MOTO SUSRET U SLAVONIJI

Stravičan video: Nasred ceste driftao motorom pa na njega naletio auto. Teško je ozlijeđen

ŠIŠKOVCI - Na moto susretu u subotu je u 18 sata došlo do prometne nesreće u kojoj je vozačica automobila (21) naletjela na motociklista (39), potvrdila nam je vukovarsko-srijemska policija. Motociklist je teže ozlijeđen, a policija je očevidom utvrdila da je motociklist driftao te time napravio i dimnu zavjesu na cesti. Vrtio se u krug stražnjim dijelom motora te je prešao na stranu ceste suprotnog smjera. Tada je na njega autom naletila vozačica. Alkotestom je policija utvrdila da niti vozačica niti vozač nisu bili pijani.