Obavijesti

News

Studentica RIT Croatia: Ova diploma otvara mi sva vrata

Studentica RIT Croatia: Ova diploma otvara mi sva vrata
1

Jelena Ćenan (20) iz Solina na RIT Croatia u Dubrovnik je došla studirati kako bi dobila najkvalitetnija znanja iz područja turizma i postala što konkurentnija...

VIDEO

Jelena Ćenan (20) iz Solina na RIT Croatia u Dubrovnik je došla studirati kako bi dobila najkvalitetnija znanja iz područja turizma i postala što konkurentnija u područjima koja su hit na globalnom tržištu rada. Diploma s RIT-a se cijeni u cijelom svijetu

- U razgovoru sa studentima koji su došli iz Amerike na razmjenu na RIT Croatia raspitivala sam se oko toga koliko je diploma RIT Croatia koledža prepoznata u Americi i koliko će mi otvoriti vrata za uspješnu karijeru. Kolegica mi je objasnila da poslodavci doista jako cijene diplomu u SAD-u i kako puno znači kad netko kaže da je završio taj koledž, gdjegod u svijetu ga studirao.To me doista ohrabruje i motivira – rekla je Jelena, koja je trenutno na drugoj godini studija. Njezin prvi odabir nije bio Dubrovnik, ali kada je vidjela što nudi studij Menadžmenta u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima zaljubila se. 

U turističkom središtu najlakše je učiti o turizmu

- Presudio je Dubrovnik i RIT Croatia jer kako bolje naučiti raditi u turizmu nego u gradu koji je uvijek na listama najboljih turističkih destinacija. Lokacija u potpunosti odgovara smjeru koji sam upisala jer je to jedan od hrvatskih gradova koji je naizloženiji turizmu, njegovim prednostima i nedostacima. Tu se nalaze ekskluzivni hoteli, najbolji restorani, dolaze turisti iz cijelog svijeta  – nabraja prednosti Jelena. 

RIT Croatia mi je prvi korak do posla u SAD-u 

Već na drugoj godini studija dobila je veliku priliku. Jelena u lipnju odlazi na šest mjeseci raditi u SAD u jednom resortu, a upravo RIT Croatia joj je bio odskočna daska za takvu priliku jer je tu praksu našla preko koledža. U tome su joj pomogli i njezini mentori. Zamrznut će jedan smestar i vratiti se  nakon odrađene prakse. Da donese tu odluku pomogli su joj i stariji studenti koji su također semestar proveli u inozemstvu i koji su oduševljeno prepričavali svoje doživljaje.

Na drugoj godini studija, a CV pun iskustva

Nada se da će joj ta praksa u inozemstvu potpuno otkriti za što se točno želi specijalizirati u svom području. Trenutno, kada nije na predavanjima, Jelena, dane provodi u knjižnici koledža u kojoj  radi. Prošlo cijelo ljeto odrađivala je praksu u poznatom splistkom hotelu.
- Asistirala sam voditeljici marketinga i prodaje. Najveće iskustvo koje sam stekla jesu ljudi iz moje branše koje sam upoznavala na svakom koraku i koji su mi doista otkrili zašto i sama želim izgraditi karijeru u turizmu – kazuje Jelena. Sa samo 20 godina Jelena sada već ima iskustvo u biznisu i dobre reference za životopis. Na Danu karijera po kojem je RIT Croatia već godinama poznat Jelena je naučila i kako napisati životopis te motivacijsko pismo, kako komunicirati s budućim poslodavcima, kako otvoriti svoj vlastiti biznis – jer sve su to znanja koja RIT Croatia omogućava.

Na RIT-u Croatia profesori traže stav i raspravu

Na koledžu su joj najdraža predavanja iz njemačkog jezika i sociologije.

- Često na predavanjima imamo uzbudljive debate oko neke teme. Nakon gledanja dokumentarca o predrasudama, primjerice, svi odabiremo stranu koju ćemo zastupati i argumentirati. Rasprave znaju biti žustre i glasne – kazuje Jelena. Na predavanjima su grupe od najviše 20-ak studenata. 

- Na našim predavanjima nema spavanja. Vrlo su interaktivna, a profesori se doista trude da svi sudjeluju, da što više komuniciramo i kažemo svoje stavove – kazuje Jelena. 

Zajednička roštiljada za sve studente i profesore

Jelena sudjeluje u akcijama volontiranja, a posebno ju veseli roštiljada koju na RIT-u Croatia imaju svake godine – kako bi se svi međusobno zabavili i družili.

Pokretanje videa...

02:37
Fill out my online form.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava