News

Komentari 26

'Prijetili su mojoj ženi, išao sam riješiti stvar s Mirsom'

'Prijetili su mojoj ženi, išao sam riješiti stvar s Mirsom'

Nenad i Mirsad Osmanović međusobno se optužuju za prijetnje, a Nenada sumnjiče i da je pucao na Mirsinu kuću u Otočačkoj ulici u zagrebačkoj Dubravi. On tvrdi da nije kriv

Moj klijent ne smatra se krivim ni za prijetnju ni za pucnjavu, kratko je kazao Neven Gotal, branitelj Nenada Osmanovića (40), pritvorenog zbog pucnjave 3. rujna u Otočačkoj ulici u zagrebačkoj Dubravi.

Policija ga je kazneno prijavila zbog prijetnje, oštećenja tuđe stvari i dovođenja u opasnost života ili imovine. Sudac istrage odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor. Iza rešetaka završili su i Mirsad Osmanović (53) zvani Metak, njegov sin Simone i Sinan Osmanović. Njih pak terete da su prijetili Nenadu i njegovoj supruzi.

Kako neslužbeno doznajemo, prije same pucnjave Simone i Sinan došli su do obližnje Zdenačke ulice gdje Nenad živi kako bi razgovarali s njim. Nisu ga našli, pa su, tvrdi Nenad, zaprijetili njegovoj supruzi. Nakon njihova odlaska Nenad im se javio pa su se dogovorili da će se naći kod Mirse u Otočačkoj kako bi sve razriješili. Tamo su prijetili i njemu, a Mirso je, tvrdi Nenad, mahao pištoljem.

- Došao je i pucao mi na kuću. Gle što mi je napravio, mogao mi je ženu i djecu ubiti, moju unučad - ispričao nam je Mirso nakon događaja. Kazao je i da im prijeti četiri-pet obitelji s kojima imaju nerazriješene odnose od ubojstva njegova rođaka Hašima u Dubravi 2012. godine.

U automobilu koji Mirsad koristi policija je pronašla pištolj za koji njegova supruga tvrdi da je njezin. Kod Nenada pištolj nije nađen. Doduše, imao je sasvim dovoljno vremena riješiti ga se budući da ga je policija uhitila u četvrtak, dva dana nakon događaja.

Inače, Nenad je u svibnju ove godine bježeći od policije u crnom BMW-u, udario u četiri vozila u Novačkoj ulici u Dubravi te pobjegao. U automobilu je ostavio dvoje malodobne djece, curicu i dječaka, koji su vrištali u šoku. Na sreću, nitko nije ozlijeđen.

Događaju je prethodila policijska intervencija zatražena zbog sumnje u obiteljsko nasilje. Za te optužbe Nenad je oslobođen krivnje na Prekršajnom sudu. Vezano uz prometnu nesreću koju je skrivio, policija je Nenada prekršajno prijavila jer se oglušio na naredbe policijskih službenika, zbog vožnje u suprotnom smjeru te zbog prolaska kroz crveno svjetlo na semaforu.

Najčitaniji članci