Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prijetio zbog novaca koje nije dobio: Završio je u pritvoru...

Muškarac (36) je prevaren za veliki novčani iznos pri kupoprodaji nekretnina u Biogradu, a navodno ima i sudsku presudu u svoju korist. No, nije dobio i novce pa je odlučio uzeti stvar u svoje ruke

6 komentara

Trojicu muškaraca potakao je da za veći novčani iznos kao nagradu, iznude plaćanje duga u iznosu od nekoliko stotina tisuća eura.  

- Tako se 36-godišnjak tijekom mjeseca svibnja na biogradskom području sastao sa 34-godišnjakom od kojega je zatražio da mu organizira naplatu navedenog duga, obećavši pozamašnu novčanu nagradu njemu, kao i svima koji budu sudjelovali u naplati duga. U lipnju se 34-godišnjak sastao s 43-godišnjakom kojem je predočio plan, zatraživši od njega pronalazak i angažman osobe koja bi izvršila naplatu duga, nakon čega je 43-godišnjak izvršenje ponudio svojem 38-godišnjem poznaniku i kolegi, koji je ponudu i prihvatio. Zatim ga je odveo do kuće oštećenoga te mu pokazao kuću i samu žrtvu budući da ju 38-godišnjak nije poznavao - kažu u zadarskoj policiji. "Kolege", kako saznajemo, rade kao zaštitari.

Nakon nekoliko dana, točnije 10. srpnja ove godine oko podne  38-godišnjak dolazi na biogradsko područje do kuće u kojoj oštećeni živi sa obitelji, gdje zatiče oštećenoga od kojega ozbiljnom prijetnjom traži plaćanje novčanog duga kojega oštećeni ima prema 36-godišnjem naručitelju.

Nakon što su "obavili posao" prijetnje, sva četvorica počinitelja se sastaju u ugostiteljskom objektu na biogradskom području, gdje razrađuju svoje daljnje aktivnosti. Nekoliko dana poslije, nakon što je posumnjao da je oštećeni događaj prijavio policiji, 36-godišnjak poziva oštećenoga od kojega prijeteći njemu i obitelji, zahtijeva povlačenje kaznene prijave.    

Ali, nije upalilo.

- Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 36-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Sprječavanje dokazivanja i Protupravna naplata u pokušaju, te 38-godišnjak, 34-godišnjak i 43-godišnjak uz kaznenu prijavu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo pokušaj protupravne naplate, privedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske - kažu zadarski policajci.

Možda vas zanima i ovo:
Message