News

Komentari 0

Prijevremeni izbori u Rogoznici, a od 6 kandidata troje su prezimenjaci 'Živković'

Prijevremeni izbori u Rogoznici, a od 6 kandidata troje su prezimenjaci 'Živković'

Kandidirali su se Ivana Lovrić (Most, Domovinski pokret) i Anita Živković (HDZ) te SDP-ov Duje Živković i trojica nezavisnih, odnosno kandidati grupe birača, Marko Vidović, Joško Živković i Ljubo Županović

Šestero kandidata natjecat će se u nedjelju, 13. veljače na prijevremenim izborima za načelnika Rogoznice, općine u Šibensko-kninskoj županiji koja je bez načelnika ostala lani sredinom studenoga kada je ostavku podnio Marijo Mladinić (HDZ).

Na toj se dužnosti vide dvije kandidatkinje i četiri kandidata, među kojima je troje Živkovića.

Kandidirali su se Ivana Lovrić (Most, Domovinski pokret) i Anita Živković (HDZ) te SDP-ov Duje Živković i trojica nezavisnih, odnosno kandidati grupe birača, Marko Vidović, Joško Živković i Ljubo Županović .

Troje od njih šestero, Ivana Lovrić, Joško Živković i Ljubo Županović, za načelničku dužnost natjecali su se na redovnim lokalnim izborima u svibnju prošle godine, najuspješniji je bio Županović koji je sa HDZ-ovim Mladinićem ušao u drugi krug, no u konačnici je HDZ-ov kandidat pobijedio.

Dužnost načelnika Mladinić je obnašao manje od šest mjeseci, a ostavku je obrazložio osobnim razlozima.

Birači, kojih je na svibanjskim izborima bilo oko dvije i pol tisuće, svoje će pravo moći ostvariti na sedam biračkih mjesta koja će, kao i na svim drugim izborima, biti otvorena od 7 do 19 sati.

Najčitaniji članci