Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
153 komentara

'Slučaj Zec prenapuhan': Šef HRT-a zatražio je očitovanje

U emisiji HRT-a, TV kalendaru, u srijedu je objavljen prilog o tragediji obitelji Zec. U prisjećanju na taj tragični događaj naznačeno je kako je ubojstvo djevojčice medijski bilo 'predimenzionirano'

aleksandra zec
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
153 komentara

U emisiji TV kalendar u srijedu su emitirali prilog o godišnjici likvidacije obitelji Zec u Zagrebu 1991. godine. U prilogu o tome je naglašeno kako je slučaj, zbog tromog pravosuđa, nanio veliku štetu Hrvatskoj, no spiker TV kalendara je dodao i kako je cijela tragedija 'medijski prenapuhana'.

- Zbog površnosti hrvatskog pravosuđa tragedija obitelji Zec nanijela je veliku štetu Hrvatskoj. Taj tragični slučaj medijski je predimenzioniran do te mjere da je u sjeni ostao podatak da je, osim Aleksandre Zec, još preko 400 djece poginulo tijekom velikosrpske agresije, a za što također nikad nitko nije odgovarao - rečeno je u TV kalendaru.

- Povodom neprimjerenih tvrdnja iznesenih u emisiji TV kalendar o ubojstvu Aleksandre Zec vršitelj dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije Miro Branković zatražio je očitovanje od rukovoditelja Odjela za dokumentarnu produkciju HRT-a Vladimira Brnardića. Zatražio je također i da se emisija u svim svojim repriznim izdanjima ne emitira u istovjetnome obliku, te da se ukloni s mrežnih i multimedijskih platforma - oglasili su se nešto kasnije i s HRT-a, doznaje Jutarnji List.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message