Obavijesti

News

Komentari 1

'Primili smo pismo CCI-ja za strateško partnerstvo s Inom'

'Primili smo pismo CCI-ja za strateško partnerstvo s Inom'
1

Službeno pismo američke tvrtke Castleton Commodities International koje je ta tvrtka uputila u ožujku premijeru Plenkoviću u kojemu izražava spremnost da bude novi strateški partner Ine, objavio je Jutarnji list

VIDEO

Hrvatska Vlada potvrdila je u subotu, na pitanje N1 televizije, da je 12. ožujka 2018. primila pismo supredsjednika kompanije Castleton Commodities International CCL Fabrizija Zichichija u kojemu se iskazuje interes te američke tvrtke za strateško partnerstvo s kompanijom INA-Industrija nafte d.d.

Službeno pismo američke tvrtke Castleton Commodities International (CCI) koje je ta tvrtka uputila u ožujku ove godine premijeru Andreju Plenkoviću u kojemu izražava spremnost da bude novi strateški partner Ine, objavio je Jutarnji list u Magazinu u subotnjem izdanju od 23. lipnja. 

Američki CCI: Spremni smo biti novi strateški partner Ine
Američki CCI: Spremni smo biti novi strateški partner Ine

U odgovoru N1 televiziji Vlada je potvrdila da supredsjednik CCI-ja u pismu iskazuje interes i za pomoć Vladi u procesu otkupa udjela koji mađarska naftna kompanija MOL drži u Ini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vlada: U okviru procesa svakako će se u obzir uzeti i iskazan interes kompanije CCI

U pisanom odgovoru Vlada podsjeća da je "19. siječnja 2017. osnovala Savjet za pregovore s MOL-om, koji ima zadaću davanja smjernica, poduzimanja mjera i aktivnosti te predlaganja Vladi odluka koje se odnose na pripremu, provedbu i financiranje postupka mogućeg otkupa dionica koje drži MOL u Ini te moguće naknadne prodaje kupljenih dionica strateškom partneru".

Dodaje se, kako je ,"
u tom smislu, temeljem provedenog postupka, Vlada na svojoj sjednici održanoj 10. travnja 2018. odabrala za svog investicijskoga savjetnika u toj transakciji konzorcij koji čine Morgan Stanley, Intesa Sanpaolo Group i Privredna banka Zagreb d.d., Zagreb".

U odgovoru stoji i da je "zadatak investicijskoga savjetnika poduzimanje svih aktivnosti i pružanje svih usluga potrebnih kako bi se Vladi pomoglo u pripremi, raspravi i pregovorima o transakciji kupnje dionica, kao i u mogućoj naknadnoj prodaji tih dionica strateškom partneru. Opseg posla uključuje i zadatak savjetnika da razmotri vrste transakcija koje su na raspolaganju Vladi kao klijentu, kao i da razmotri i predloži na odobrenje Vladi najprimjereniju strukturu i vremenski tijek transakcije".



"U okviru toga procesa, u obzir će se svakako uzeti i iskaz interesa kompanije Castleton Commodities International LLC", stoji na kraju pisanog odgovora Vlade N1 televiziji.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1