Obavijesti

News

Komentari 13

Princ je u Baranji dobio jelena od slame: 'Možda ga i zapalim'

Princ je u  Baranji dobio  jelena od slame: 'Možda ga i zapalim'
1

Princ je po dolasku u Zlatnu Gredu, gdje je na izradi figura od slame na ulazu u ekološki centar radio Nikola, pokazao zanimanje za njegov rad sa slamom...

VIDEO

Princ od Windsora iz Baranje ipak se vratio s jelenom. Ovaj nema tako trofejno rogovlje, nije ni ustrijeljen, ali je napravljen od srca. Ispričao nam je to poznati land-art umjetnik Nikola Faller, koji je u Zlatnoj Gredi imao čast razgovarati s princom Charlesom i darivati ga svojim malim slamnatim jelenom.

Princ je po dolasku u Zlatnu Gredu, gdje je na izradi figura od slame na ulazu u ekološki centar radio Nikola, pokazao zanimanje za njegov rad sa slamom.

- Upitao me, s obzirom na kišicu, je li uobičajeno da radimo i u takvim uvjetima. Odgovorio sam mu da je to normalno, kao što je kod mene normalno da većinu svojih skulptura od slame na kraju – zapalim. Pitao me je li to neki vikinški običaj, a ja sam mu rekao da se paljenje vatre prakticira u različitim kulturama - rekao je Faller.

Želio mu je uručiti jelena od slame, a protokol je to odobrio.

- Pružio sam mu jelena za dar, osobno ga je preuzeo i nije ga, za razliku od drugih darova, predao pobočniku. Znam da ima unuke pa sam mu rekao da ga može koristiti kao igračku, ali i izložiti kao skulpturu u vrtu. Njegov odgovor me je oduševio jer pokazuje da princ pozorno sluša sugovornike. Pogledao me u oči i rekao: ‘A možda ću ga i zapaliti’ - kaže Nikola. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.