Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242

Pripremite se za početak programa stambenih subvencija

Bliži se najavljeni rok ponovnog otvaranja programa stambenih subvencija Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Foto: OTP banka

Pripremite se na vrijeme za prijavu APN-u

Ožujak, koji je najavljen kao vrijeme ponovnog otvaranja programa stambenih subvencija Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, je pred vratima. Ako ste mlađi od 45 i želite riješiti svoje stambeno pitanje uz pomoć državnih subvencija, pravo je vrijeme da se pripremite za predaju svoje prijave bez stresa.

Iako se program provodi već četvrtu godinu za redom, ponovimo ukratko da pravo na subvencioniranje stambenog kredita imaju građani s prebivalištem u Republici Hrvatskoj do 45 godina starosti, bez vlasništva nad kućom ili stanom, odnosno s jednom nekretninom u vlasništvu koju prodaju radi kupnje većeg stana ili kuće odnosno gradnje kuće. Zanimljivo je spomenuti da je od pokretanja programa gotovo deset tisuća obitelji riješilo svoje stambeno pitanje uz državnu subvenciju.

Prvi korak: kreditna sposobnost

Kako biste bili sigurni da kvalificirate za stambeni kredit pa onda i da možete sudjelovati u ovom programu, potrebno je provjeriti kreditnu sposobnost. Više informacija o ponudi stambenih kredita uz subvenciju države možete dobiti telefonom ili na vašu e-mail adresu, a službenici u poslovnicama mogu vam konkretnije pomoći vezano uz utvrđivanje kreditne sposobnosti.

Drugi korak: dom iz snova

Drugi i najvažniji korak – već kod podnošenja zahtjeva za subvencionirani kredit, trebate znati koju kuću, stan ili građevinsko zemljište želite. Stoga je sada pravo vrijeme da proučite ponude na tržištu i provjerite zadovoljava li nekretnina koju želite sve uvjete za dobivanje kredita. Statistike APN-a govore da je prosječna mjesečna visina anuiteta ili rate u programu 385 eura, od čega na subvenciju odlazi prosječno 127 eura.

Treći korak: prikupljanje dokumentacije i prijava

Po otvaranju programa subvencioniranja, ovisno o tome kupujete li ili gradite, potrebno je prikupiti svu potrebnu dokumentaciju navedenu na internetskoj stranici APN-a. Dokumente zatim dostavljate odabranoj banci koja ih, zajedno sa Zahtjevom za subvencioniranje kredita, predaje u APN u razdoblju propisanom Oglasom o početku subvencioniranja stambenih kredita.

Zainteresirani ste?

OTP banka i ove će godine osigurati konkurentnu ponudu kredita za sudjelovanje u programu odobravanja državnih stambenih subvencija. Stoga sve informacije o uvjetima, mogućnostima i rokovima otplate stambenog kredita koji se kreću od 15 do 30 godina, možete potražiti i u OTP banci.

Obratite nam se i saznajte sve što trebate znati o programu subvencioniranih stambenih kredita uz OTP banku.

Tema: Promo sadržaj

Message