Priručnik 24sata: Ovakav vodič trebao bi imati svaki medij... | 24sata
Obavijesti

News

Priručnik 24sata: Ovakav vodič trebao bi imati svaki medij...

Priručnik 24sata: Ovakav vodič trebao bi imati svaki medij...
5

Autori priručnika su dugogodišnji novinar, urednik i pisac Tomislav Birtić, nagrađivana hrvatska književnica Ankica Tomić te ugledna novinarka i komentatorica Sanja Modrić

VIDEO

Ovaj priručnik je nastao iz naše potrebe da prije deset godina na malom formatu naših novina ispričamo što više, i to na pitak način, koji će biti jasan svakom čitatelju.

Jedna od važnih komponenti uspjeha 24sata bio je i interni vodič za pisanje koji smo sad izdali kao knjigu, odnosno jedinstveni priručnik. U sebi sadrži i opsežni etički vodič za novinare koji ih upućuje kako rješavati etički osjetljive situacije. Sastavni dio priručnika su i etički kodeks Hrvatskog novinarskog društva te publicistička načela i svi relevantni zakoni, rekao je na predstavljanju “Vodiča za pisanje” Boris Trupčević, direktor Styrije za Hrvatsku.

Pokretanje videa...

02:56

Autori priručnika su dugogodišnji novinar, urednik i pisac Tomislav Birtić, nagrađivana hrvatska književnica Ankica Tomić te ugledna novinarka i komentatorica Sanja Modrić.

- Da sam na početku novinarske karijere imao ovakav priručnik, to bi mi značilo mnogo. Ti priručnici su užasno važni i jako ih je malo u Hrvatskoj koji su rezultat rada hrvatskih novinara. Zato je ovo vrijedno djelo - rekao je Saša Leković, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva.

- Ovaj vodič je namijenjen novinarima, urednicima i svima koji rade u našoj struci - rekla je Sanja Modrić, jedna od autorica priručnika.

Dr. Jelena Jurišić, profesorica komunikologije, istaknula je kako je ovo vrijedan priručnik, pogotovo za mlade koji se, nažalost, sve rjeđe odlučuju za novinarski posao.

- I u vrijeme ubrzane digitalizacije i nicanja novih medijskih platformi, priručnik daje jako dobre smjernice za novinarski rad, jer osnovna novinarska načela i pravila su ista, bez obzira na medij u kojem novinar radi - rekao je novinar 24sata Boris Rašeta.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

VIDEO Uhitili piromana koji je zapalio Seget! Pogledajte kako ga specijalci vade iz autobusa
VELIKA AKCIJA U DALMACIJI

VIDEO Uhitili piromana koji je zapalio Seget! Pogledajte kako ga specijalci vade iz autobusa

Muškarac (35) je u četvrtak u borovoj šumi upaljačem na dva mjesta zapalio vatru i izazvao požar koji je zahvatio 8 hektara borove šume. Time je doveo u opasnost živote ljudi i imovinu većeg opsega

VIDEO Oluja poharala Hrvatsku: 'Pila sam kavu, a onda je grom udario u kuću. Trčala sam van'
VJETAR NOSIO BRODICE

VIDEO Oluja poharala Hrvatsku: 'Pila sam kavu, a onda je grom udario u kuću. Trčala sam van'

Kiša je potopila dijelove Zagreba, a u Slavoniji je grom udario u kuću i kamion. Oluja je na moru nosila brodice: 'Bilo je strašno'
FOTO Gužva je od Lučkog do Zadra. Pogledajte kako izgleda vožnja po autocesti prema moru
NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM

FOTO Gužva je od Lučkog do Zadra. Pogledajte kako izgleda vožnja po autocesti prema moru

Veća je gustoća prometa na pojedinim dionicama autocesta, prilazima turističkim središtima duž jadranske obale, cestama u Istri, pojedinim graničnim prijelazima te trajektnim lukama i pristaništima...