Obavijesti

News

Komentari 15

Privatni detektiv Joško D. špijunirao menadžere u Hypu

Privatni detektiv Joško D. špijunirao menadžere u Hypu
3

Joško D. je za Wolfganga Kulterera dvije godine pratio menadžere Hypo banke u Hrvatskoj i Guentera Striedingera kako bi saznao bave li se ilegalnim poslovima

VIDEO

Wolfgang Kulterer, bivši predsjednik Uprave Hypo Alpe Adria banke, koji je osuđen i okrivljen za više korupcijskih procesa u Austriji, krajem 2004. unajmio je privatnog detektiva, Joška D., da prati njegove suradnike u Hypo banci. Joško D. je Kultereru 2007. godine isporučio račun za svoje usluge u iznosu 97.405. eura. Ovo je novi detalj koji je isplivao u aferi Hypo, a kojeg je objavio austrijski tjednik Profil.

Iako se ne zna identitet Joška D., zna se da je riječ o bivšem agentu hrvatskih tajnih službi koji je postao privatni detektiv.

Pozivajući se na izvještaj austrijske policije, Profil piše da je Joško D. trebao pratiti menadžere Hypo banke u Hrvatskoj kao i člana Uprave i dugogodišnjeg Kultererova zamjenika Guentera Striedingera. Zadatak mu je bio saznati bave li se oni 'nedozvoljenim poslovima' i jesu li 'povezani sa sumnjivim osobama u Hrvatskoj'

Nakon dvije godine praćenja, Joško D. je u siječnju 2007. godine Kultereru isporučio svoj izvještaj, i to pod pseudonimom Ante Horvath, za koji je dobio  97.405 eura. 

Ne zna se što je pisalo u izvještaju, ali zna se da Joško D. nije dobio novac od Hypo banke već od hrvatske podružnice osiguravateljske kuće Grawe, kojoj je Hypo banka kasnije refundirala novac. 

Šef Grawea Othmar Ederer je za Profil objasnio da je time činio uslugu Kultereru te da je 'iz taktičkih razloga' isplata išla preko njih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...