Obavijesti

News

Komentari 0

Privremeni protupoplavni zid u Karlovcu; Izgradili ga kilometar

Privremeni protupoplavni zid u Karlovcu; Izgradili ga kilometar
1

Stožer je mještane Logorišta, Mostanje, Male Švarče i Turnja pozvao da u slučaju visokih vodostaja rijeka svoje kanalizacijske otvore "privremeno zablindiraju krpama" kako bi onemogućili povrat otpadnih voda u kuću

VIDEO

Prema sadašnjim prognozama Hrvatskih voda ne očekuje se veći porast vodostaja rijeka, a privremeni protupoplavni zid, koji se gradi na području karlovačkih naselja Logorište, Mostanje, Mala Švarča i Turanj  za slučaj izlijevanja Korane i Mrežnice, dosegnuo je kilometar od planiranih pet, priopćio je u srijedu Stožer civilne zaštite grada Karlovca.

Zbog kopnjenja snijega, Stožer je održao sjednicu u karlovačkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi i bit će u kontinuiranom zasjednju, da bi se promptno mogle definirati sve potrebne aktivnosti u slučaju visokih vodostaja rijeka. Svim mjesnim odborima i gradskim čevrtima dopremljene su vreće s pijeskom,  stavljene su u stanje pripravnosti sve interventne i gradske službe, a o svim novim informacijama i aktivnostima na terenu obavještavat će se mještani plavnih područja i ukupna javnost, stoji u priopćenju.

Stožer je mještane Logorišta, Mostanje, Male Švarče i Turnja pozvao da u slučaju visokih vodostaja rijeka svoje kanalizacijske otvore "privremeno zablindiraju krpama" kako bi onemogućili povrat otpadnih voda u kuću.

Prema odluci Stožera, gradske službe kreću u punjenje vreća pijeskom koje će se iskoristiti za punjenje boks barijera za gradnju protuplavnog zida na mjestima na koja mehanizacija ne može pristupiti.

Stožer i gradonačelnik Damir Jelić odlučili su također da će se s postavljanjem boks barijera krenuti i ondje gdje se izlijeva Kupa te je od Hrvatskih voda zatraženo poduzimanje interventnih mjera i za kupsko područje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"