Obavijesti

News

Komentari 676

Živi zid Kolindi: Ne plaćamo te da se slikaš, nego da radiš...

Živi zid Kolindi:  Ne plaćamo te da se slikaš, nego da radiš...
7

Predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović u ponedjeljak su ispred pulskog Doma hrvatskih branitelja dočekali građani, ali i aktivisti Živog zida s transparentima

VIDEO

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović privremeno je na nekoliko dana svoj Ured preselila u pulski Dom hrvatskih branitelja gdje se u ponedjeljak sastala s istarskim Županom Valterom Flegom i gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem

Predsjednicu su u Puli dočekali građani, ali i aktivisti Živog zida koji su podigli transparente s porukama ''Zaustavite deložacije - to je vaš posao!' i 'Ne plaćamo te da se slikaš nego da radiš''.

Predsjednica je istaknula da ovo preseljenje nije samo prigoda upoznati život u Istri. 

- Snažno zastupam decentralizaciju Hrvatske, odnosno prenošenje ovlasti, ali i fiskalnu decentralizaciju da gradovima i općinama ostaju ona sredstva u najvećoj mogućoj mjeri kako bi se ovdje ponovno moglo investirati. Već godinama govorimo o dovršenju Istarskog ipsilona i tunela Učke i moja je ideja da se povežemo prema srednjoj Europi jer mislim da ne možemo ovisiti isključivo o turizmu. Ova sezona bila je sjajna i prihodi će biti dobri, ali prošle godine je padala kiša i nisu bili dobri. Ovakav turizam kakav imamo previše ovisi o vremenskim uvjetima i trebamo ulagati u oblike turizma koji će kroz cijelu godinu privlačiti turiste - rekla je predsjednica. 

Godinama je, kaže, začuđuje upravljanje vojnim objektima u Istri koji stoje prazni te će ih tijekom ponedjeljka obići s predstavnicima Grada i županije da vide u kakvom su stanju. 

- Ne mogu shvatiti da od 2001. na ovamo ti objekti se ne daju na upravljanje lokalnoj samoupravi i kako se ne realiziraju projekti koji bi pridonijeli razvoju. Ova zemlja ima toliko preduvjeta i resursa za razvoj i zašto smo na začelju EU? Zato što ih ne znamo dovoljno brzo iskoristiti. Pozivam odgovorne u državnoj upravi da se riješi pitanje kako vojnih tako i drugih objekata u vlasništvu države koji se mogu prenijeti lokalnoj samoupravi koja najbolje zna koje su potrebe i mogućnosti - istaknula je predsjednica.

Flego i Miletić izrazili su zadovoljstvo što su dobili podršku za razvojne projekte. Tijekom dana predsjednica će obići i brodogradilište Uljanik i Tehnomont. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 676
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.