Obavijesti

News

Komentari 11

Problemi na moru: Bura nosila turiste na 'luftićima' od obale

Problemi na moru: Bura nosila turiste na 'luftićima' od obale
3

Najviše problema bilo je zbog nesmotrenih turista koji su unatoč lošem vremenu išli u more na 'luftićima'. Bura ih je nosila na otvoreno more. Bilo je i kvarova brodova

VIDEO

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u utorak je koordinirala više akcija traganja i spašavanja na području gotovo cijele hrvatske obale.

Zapovjednik Jadrolinijinog broda Liburnija dojavio je jučer ujutro da su se usidrili nautičku milju od rta Pelegrin na otoku Hvaru. Nakon dva sata uklonili su problem s pregrijavanjem pogonskoga postrojenja.

Britanska jedrilica s pet članova posade nasukala se na otok Badija kod Korčule. Uspjeli su se odsukati samo deset minuta nakon što su se javili Nacionalnoj središnjici.

Jednog surfera je pak bura odnijela od Stare Baške prema Grguru s pokidanim jedrom. Po njega je isplovila privatna gumena brodica iz Stare Baške, te je surfer bez ozljeda prevezen natrag na obalu.

Građani su javili o surferu koji se nošen burom kretao između Peroja i Barbarige. Nakon 15 minuta surfera je, bez ozljeda, do obale prevezla lokalna brodica iz Peroja.

Iz autokampa kod Novigrada dojavljeno je o njemačkom gostu kojega je bura na dasci za jedrenje odnijela dalje od obale. Sat vremena kasnije surfer se vratio cestom u kamp, živ i zdrav.

U 17 sati zaprimljen je poziv u pomoć posade s plovila luke upisa Split, na poziciji u Viškom zaljevu, a radilo se o požaru u prostoru strojarnice. Posada je ugasila požar.

Očevidac iz Starigrada - Paklenice javio je o četiri osobe koje bura nosi od Starigrada prema sredini Velebitskog kanala, na dvije daske za jedrenje i brodici na napuhavanje, te da su izloženi orkanskim udarima bure. Mirko Bušljeta iz Starigrada - Paklenice, u 17.30 sati s privatnom brodicom uspio je po vrlo opasnim vremenskim uvjetima doploviti do četvero surfera, ukrcati ih na brodicu i dovesti na sigurno do obale.

Zaprimljena je i dojava iz kampa Alan kod Starigrada - Paklenice o jednoj osobi koja je otplivala na jastuku na napuhavanje, nakon čega ju je bura ponijela prema Vinjercu.

Pomoć je zatražila i jedrilica talijanske zastave zbog kvara pogonskoga stroja zbog čega je plovilo ostalo bez nadzora posade dok ih je bura nosila prema otvorenom moru.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...
Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH