News

Komentari 12

Prodavači s Pazara stigli pred Banovinu, Ivošević izašao pred njih pa su ga izvrijeđali

Prodavači s Pazara stigli pred Banovinu, Ivošević izašao pred njih pa su ga izvrijeđali

Dobili smo list A4 formata, na kojem je napisano da moramo iseliti do 31. prosinca 2021., odnosno ako ne iselimo samostalno da će nas oni iseliti i poslati nam račun na naplatu, žale se bivši zakupci Pazara u Splitu

Ispred Banovine u Splitu danas su članovi  iz Udruge Stari pazar održali konferenciju za medije. Okupilo se pedesetak građana koji se, kako navode, bore za svoje štandove piše Dalmacija News.  

Javno su htjeli objasniti zbog čega nisu zadovoljni, jednostavno ne žele otići s mjesta koje za njih prema njihovim riječima znači "egzistenciju".

- Gradonačelnik Ivica Puljak i dogradonačelnik Bojan Ivošević obmanjuju javnost. Ljudima se prijetilo, licitacije koje su se dogodile su bile zapravo dovođenje pred gotov čin, vidjeli ste da su cifre enormne. Oni pričaju o zadovoljstvu, tu nema zadovoljstva - rekao je jedan od nezadovoljnih građana, Izet Šečerović.

Zakupci s Pazara su svoju konferenciju najavili u 10 sati, a predstavnici vlasti, gradonačelnik Puljak, dogradonačelnik Ivošević i direktor "Parkova i nasada" Siniša Gašparević u 12 sati. Kako bi riješio nesuglasice prije nego što je planirano pred okupljene izlazi dogradonačelnik Bojan Ivošević.

Dobili smo list A4 formata, na kojem je napisano da moramo iseliti do 31. prosinca 2021., odnosno ako ne iselimo samostalno da će nas oni iseliti i poslati nam račun na naplatu. Nitko nije protiv preuređenja, treba novi Pazar, treba svašta novo. Nas je trebalo obavijestiti ima šest mjeseci i reći nam ne možete više biti tu idemo vam naći mjesto. Razgovarati s nama, ali mi nismo o ničemu obaviješteni na pravi način. Ali da ću ja s nekim razgovarati na cesti, nema šanse. Ja sam poslala dva maila, na jedan od dva sam dobila odgovor, ali još uvijek me nitko nije pozvao na razgovor. Ja otvoreno kažem da čekam poziv na razgovor - rekla je jedna od okupljenih.

Nedugo nakon razgovora s dogradonačelnikom započelo je vrijeđanje gdje je reagirala i policija.

Jednoga mladića je udaljila policija nakon što je Ivoševiću uputio prijetnje kako će ga "poslije ovoga naći".

- Je li te moram vrijeđati ispred novinara? Ja ću ti prvi doći na vrata. Nećeš ti meni uzimati kruh iz usta, ovaj posao ide s koljena na koljeno "kucati mu na vrata" - rekao je privedeni mladić.

 - Ovako se ponašaju kada su kamere ugašene - odgovorio mu je Ivošević.

 

Najčitaniji članci