Obavijesti

News

Komentari 54

Profesorici će amputirati šaku, 33 djece ozlijeđeno

Profesorici će amputirati šaku, 33 djece ozlijeđeno
15

STRAVA KRAJ SLUNJA: Voditelj puta upozoravao je vozača da vozi sporije. Jurio je više od 100 km/h. Učenici su se vraćali s izleta na Plitvicama

VIDEO

Autobus zagrebačkih registracija u mjestu Veljun kod Slunja u utorak je oko 18.30 sati zahvatio stijenu uz cestu. U autobusu je bilo 44 djece i četiri odgajatelja koji su se vraćali s Plitvičkih jezera. U karlovačku bolnicu su prevezli 33 djece i četvero odraslih. Troje učenika i jedna učiteljica teško su ozlijeđeni. Profesorici će morati amputirati lijevu podlakticu jer je teško iskrvarila na mjestu nesreće. Doznajemo kako sva djeca imaju ozlijede glave, otvorene rane i rezove. Doktor Antun Pavlović kaže kako će 10 učenika tijekom noći pustiti kući iz bolnice. Sa ozlijeđenim učenicima razgovarat će psiholozi.
- Igrali smo kviz i odjednom se bus prevrnuo. Na mene je pala prijateljica koja je sjedila sa mnom. Raskrvarila sam ruku i još me strah i želim ići kući - rekla je Lucija L. (9).
Otac Darko M. još uvijek strauje za kćer Teu. Ona je također ozlijeđena u prevrtanju autobusa.
- Učiteljica nas je nazvala i rekla da su djeca imala nesreću. Rekla nam je da je naša curica Tea udarila glavom. Vidjeli smo je nakratko. Od šoka nije mogla pričati - rekao je plačući otac Darko, koji je u rukama držao vrećicu s krvavom odjećom svoje kćerke.
- Voditelj je animirao djecu. Odjednom sam čula vrisak. Sve se dogodilo u sekundi. Bitno nam je bilo vidjeti da li su djeca u redu. Moja kolegica, koja je teško ozlijeđena, sjedila je iza vozača. Već sam tada vidjela da ima teške ozlijede. Djeca su još u šoku - rekla je učiteljica Ružica Tanodi (43).
Šokiranim i uplakanim mališanima vatrogasci su morali pomoći da izađu van. U nesreći se ozlijedio i vozač autobusa I.G. (38). Neslužbeno doznajemo kako je voditelj puta nekoliko puta upozoravao vozača da usporio. Vozio je više od 100 km/h i uletavao u škarice. Osim ozlijeđene djece u bolnicu su prevezli i druge učenike na preventivni pregled. Riječ je o učenicima iz osnovne škole Ivana Brlić Mažuranić u Prigorju Brdovečkom kod Zaprešića. Djeca pohađaju treći razred. Ozlijeđenu djecu u bolnicu je došao posjetiti i ministar Radovan Fuchs.
- U kratko vrijeme, nažalost, opet smo u karlovačkoj bolnici. Predsjednica Vlade nije mogla doći, no izrazila je žaljenje. Srećom da nitko nije poginuo. Istraga će pokazati zašto se autobus prevrnuo - rekao je Fuchs.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa