News

Komentari 2

Prognoza za Hrvatsku: Stiže snijeg, mogao bi se zadržati

Prognoza za Hrvatsku: Stiže snijeg, mogao bi se zadržati

Državni hidrometeorološki zavod najavio je da bi kopnene dijelove zemlje mogao prekriti tanji snježni prekrivač

Ovih bi dana, kako se čini, barem nakratko mogla opet zabijeliti unutrašnjost Hrvatske. Prema prognozi DHMZ-a, u kopnenim dijelovima zemlje mogao bi se stvoriti tanji snježni pokrivača, a snijeg bi mogao početi padati već danas.

Prognoza za danas

Danas se očekuje djelomice sunčano. Ujutro na južnom Jadranu još ponegdje kiša. U unutrašnjosti uz povremeno više oblaka moguć je poneki pljusak snijega u središnjoj Hrvatskoj, pa i u Zagrebu. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Slavoniji sredinom dana i jak sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima. Najviša temperatura uglavnom između 0 i 5, na Jadranu od 6 do 10°C. Detaljna prognoza po regijama

Istočna Hrvatska

Djelomice sunčano. Uz više oblaka uglavnom u noći i ujutro moguć mjestimice snijeg. Umjeren do jak sjeverozapadni vjetar. Minimalna temperatura zraka od -2 do 0, a maksimalna od 2 do 4°C.

Središnja Hrvatska

Djelomice sunčano. Uz povremeno više oblaka moguć je mjestimice pljusak snijega, uglavnom u noći i ujutro. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka od -4 do -1, a najviša dnevna od 3 do 5°C.

Gorski kotar i Lika

Djelomice sunčano, ali nestabilno pa će uz povremeno više oblaka mjestimice biti pljuskova snijega. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Minimalna temperatura zraka od -6 do -3, a maksimalna uglavnom od -1 do 1°C.

Istra

Pretežno vedro i sunčano. Umjerena do pojačana, mjestimice i jaka bura, navečer će slabjeti i u noći i okretati na sjeverozapadnjak. More će biti većinom umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 0 do 3°C, u unutrašnjosti Istre od -4 do -1°C, a najviša dnevna od 6 do 8°C.

Sjeverni Jadran

Pretežno sunčano povremeno uz umjerenu naoblaku. Puhat će umjerena do jaka, podno Velebita na udare i olujna bura. Minimalna temperatura zraka od 2 do 6, u unutrašnjosti Istre od -3 do -1, a maksimalna uglavnom od 5 do 9°C.

Dalmacija

Djelomice ili pretežno sunčano. U noći i ujutro uz više oblaka još će mjestimice kiše biti u južnim predjelima. Puhat će umjerena, mjestimice i jaka bura. Minimalna temperatura zraka od 4 do 7, u unutrašnjosti Dalmacije oko 1°C, a maksimalna većinom od 7 do 11°C.

Sutra još snijega

Sutra se u unutrašnjosti očekuje umjereno do pretežno oblačno, mjestimice sa susnježicom ili snijegom. Na Jadranu pretežno sunčano povremeno uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu, osobito prema otvorenom moru, umjeren do jak sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od -8 do -3, uz obalu od -1 do 2, a na otocima od 3 do 5°C. Najviša dnevna između 3 i 6, a na Jadranu 7 i 10°C. Večer će u središnjoj Hrvatskoj biti dosta hladnija.

Sljedećih dana

Do ponedjeljka se očekuje u unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno. Povremeno snijeg te mjestimice i stvaranje uglavnom tanjeg snježnog pokrivača. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni. Hladno, uz umjeren, u gorju i jak jutarnji mraz. Na Jadranu djelomice ili pretežno sunčano. Puhat će umjeren do jak sjeverozapadni vjetar i bura, u nedjelju mjestimice i sjeverni vjetar. Danju razmjerno svježe, a jutra poprilično hladna pa je moguć i slab mraz uz obalu, prognozira DHMZ.

 

Najčitaniji članci