News

Komentari 10

Program za revitalizaciju Banovine: 'Na raspolaganju nam je pet puta više sredstava'

Program za revitalizaciju Banovine: 'Na raspolaganju nam je pet puta više sredstava'

Vlada je predstavila program revitalizacije Banovine, a ministri su govorili o detaljima programa. Ministrica Tramišak kaže kako je jedan od prioriteta i autocesta Sisak-Zagreb

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu predstavljen je Program društvene i gospodarske revitalizacije potpomognutih područja Sisačko-moslavačke županije pogođenih potresom.

Nakon predstavljanja izjave za medije dali su ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić te župan Ivan Celjak i potpredsjednik Sabora Davorko Vidović.

- Znamo da je potres otkrio pravo stanje koje traje već godinama na području županije. Sve mjere imaju osnovan strateški smjer - poticanje razvoja osnovnih čimbenika županije. Snažno želimo podušrijeti i ostanak stanovnika. Vlada je donijela niz odluka, Stožer brine o zbrinjavanju stanovnika - rekla je Tramišak.

Tramišak kaže kako je u posljednjih mjesec dana Europska komisija donijela odluku o 319 milijuna eura za obnovu javnih zgrada i hitnu sanaciju infrastrukture na području županije te kako je na raspolaganju pet puta više sredstava.

- Analiza podataka ukazala je da je područje županije divergira - rekao je Ćorić.

Tramišak je rekla kako je jedan od prvih projekata autocesta Sisak-Zagreb kao i stambeno zbrinjavanje.

Najčitaniji članci