Obavijesti

News

Komentari 5

Promijenio identitet: Mislili da je špijun, a samo je htio nestati

Promijenio identitet: Mislili da je špijun, a samo je htio nestati

William Howard Hughes Jr. imao je 33 godine kada je nestao i od tada živi kao Barry O'Beirne. Posljednji put je viđen u ljeto 1983. godine u Albuquerqueu u Novom Meksiku

VIDEO

Visoki dužnosnik u američkoj zrakoplovnoj bazi Kirtland, koji je netragom nestao prije 35 godina, pronađen je početkom mjeseca u Kaliforniji gdje je živio pod lažnim imenom. 

Odjel američkog zrakoplovstva koji se bavi specijalnim istragama u priopćenju za medije objavio je kako je William Howard Hughes Jr. lociran u njegovoj kući, a do njega su došli istražujući prevaru s putovnicama u kojoj se pojavio i njegov lažni identitet. 

Hughes je inače bio uključen u tajno planiranje i analize NATO-va sustava nadzora, zapovijedanja i nadzora komunikacijskih kanala tijekom Hladnog rata. Specijalizirao se za radarski nadzor.

Imao je 33 godine kada je nestao i od tada živi kao Barry O'Beirne. Posljednji put je viđen u ljeto 1983. godine u Albuquerqueu u Novom Meksiku nakon što se vratio s dvotjednog godišnjeg odmora u Europi, piše Daily Mail. 

Upravo je bio završio posao u Nizozemskoj gdje je radio s časnicima NATO-a na razvoju zrakoplovnog nadzora. Nakon okončanja posla trebao se vratiti u Novi Meksiko do kolovoza te godine.

Glasnogovornica Ureda za specijalne istrage za Albuquerque Journal izjavila je da nema naznaka da je Hughes bio povezan sa Sovjetskim savezom ili da je procurio bilo kakav klasificirani podatak kojim je on mogao raspolagati. 

Sam Hughes je nakon uhićenja u srijedu rekao kako je samo bio depresivan i razočaran time što radi te je odlučio - nestati. Stvorio si je lažni identitet i smjestio se u Kaliforniji. Danas 66-godišnjak, optužen je za dezertiranje te je zadržan u zrakoplovnoj bazi Travis u Kaliforniji. Ne zna se je li angažirao odvjetnika. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature