Obavijesti

News

Komentari 40

Pronašla male čagljeve: 'Alfa je šefica, Kia bježi, a Rea krade...'

Pronašla male čagljeve: 'Alfa je šefica, Kia bježi, a Rea krade...'
14

PRVI PITOMI ČAGLJEVI Marina Cunj kaže da se ‘cure’ vole penjati po kuhinjskim elementima te da zavijaju samo na crkvena zvona. Svoje male čagljeve spasila je prije dva mjeseca

VIDEO

Međunarodni dan nestalih osoba posvećujemo svim nestalima u Domovinskom ratu. Još se traga za 1940 ljudi. Ovo su njihove priče...

Prva dva mjeseca mislila sam da su lisice, kaže Marina Cunj, koja u svojoj kuhinji čuva tri mala čaglja.

Tajnica Društva prijatelja životinja Faun iz Kutine kaže da su joj Alfa, Rea i Kia pokazale da čagljevi nisu, kako mnogi misle, opasne životinje.

- Mladić je u polju pronašao kutiju s pet malih štenaca za koje smo kasnije shvatili da nisu psi - prepričava Cunj, koja se zbližila sa životinjicama, od kojih su dvije nažalost uginule.

Mislila da je našla male psiće: 'Tek kasnije sam vidjela što su'
Mislila da je našla  male psiće: 'Tek kasnije sam vidjela što su'

- Jako su plašljive i svega se boje. Potrebno im je da se priviknu na nove ljude. Inače, ljudi kažu da se čagljevi grozno glasaju, a cure reže samo na crkvena zvona, što su naučile od mojih pasa - priča Cunj.

Za udomljenje Čagljeva, dodaje, dobili su puno ponuda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Svi su mislili da su štenci: Alfa, Kia i Rea prvi su pitomi čagljevi u Hrvatskoj i jako su plašljivi Reporter: Denis Gaščić

Objavljuje 24sata Video u Utorak, 28. kolovoza 2018.

- Čim se radi o egzotičnim životinjama, svi bi ih htjeli, a pse nitko ne želi udomiti - kaže Marina. Njezini Čagljevi ipak su pronašli novi dom. Uskoro sele u zaštićeno područje koje će ih podsjećati na prirodu. Za to su dobili suglasnost mjesnog lovačkog društva i Ministarstva poljoprivrede, koji nikada nisu dobili upit za udomljavanje čagljeva.

POGLEDAJTE GALERIJU:

12
| Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/

Zbog njihove sigurnosti, Cunj ne želi otkriti lokaciju, a dodaje kako je udruzi za uređenje potrebno još nekoliko tisuća kuna. Kako odrastaju, opisuje Marina, njezini čagljevi sve se više međusobno razlikuju.

- Alfa je šefica, Kia će naći najmanju rupu kroz koju može pomoći, a Rea krade sve do čega dođe. Što su starije, to su maštovitije - opisuje njihova vlasnica.

Čagljevi pojedu sve što im da, a hrani ih najčešće hranom za pse te voćem i povrćem. Životinje su se kod nje kući već udomaćile pa se tako vole penjati ne samo po kavezu, već i po kuhinjskim elementima. Začudo, dobro se slažu i s Marininim zamorcima, koje bi u prirodi vjerojatno pojeli.

- Jako će mi nedostajati kad se presele, ali često ću ih posjećivati - zaključila je Cunj.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa