News

Komentari 24

Pronašli eksploziv: Evakuirali božićni sajam u Njemačkoj

Pronašli eksploziv: Evakuirali božićni sajam u Njemačkoj

Novine pišu kako je policija u 14:30 po lokalnom vremenu dobila obavijest nakon što je jedan zaposlenik otvorio paket u ljekarni i vidio sumnjive žice i elektroničke komponente

Njemačka policija deaktivirala je u petak eksplozivnu napravu pronađenu u Potsdamu, objavila je policija na Twitteru, dodajući da je naprava sadržava čavle.

 Njemačka policija evakuirala je Božićni sajam i okolno područje u Potsdamu, gradu u blizini Berlina, kako bi istražila sumnjivi predmet, objavila je ranije lokalna policija. Potvrdila je da predmet sadrži eksplozivni materijal. 

Policija je otkrila kako su na mjestu događaja specijalne postrojbe koje istražuju predmet koji su novine Potsdamer Neueste Nachrichten opisale kao paket dug 40 i širok 50 centimetara koji je dostavljen u ljekarnu u blizini sajma. 

Njemačka je u stanju pripravnosti zbog mogućnosti terorističkog napada gotovo godinu dana nakon što je Tunižanin islamist ukrao kamion, ubio vozača i zatim zabio to vozilo na Božićni sajam u Berlinu, ubivši 11 osoba. 

Novine pišu kako je policija u 14:30 po lokalnom vremenu dobila obavijest nakon što je jedan zaposlenik otvorio paket u ljekarni i vidio sumnjive žice i elektroničke komponente. 

Božićni sajmovi su se u ponedjeljak otvorili diljem zemlje u sklopu sezone blagdana, a štite ih snage sigurnosti i betonske barijere. U Njemačkoj ima oko 2600 takvih sajmova. 

Njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere ovog je tjedna naglasio kako je Njemačka pojačala razmjenu informacija između federalnih i državnih službenika, te da je poduzela dodatne korake kako bi ojačala sigurnost nakon niza propusta u berlinskom slučaju. 

Najčitaniji članci