Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Propao mu je iločki podrum: Nastala rupa duboka 6 metara

U Iloku se urušila cesta koja je prolazila preko podruma Đure Horvatovića. Nastala je rupa široka 3 i duboka 6 metara. Iz opreza su evakuirali baku koja živi u blizini

Čitatelj 24sata
Foto: Čitatelj 24sata
146 komentara

Ovo je čudo, da nitko nije stradao, ispričao nam je čitatelj 24sata koji se zatekao na mjestu odrona zemlje u iločkoj Ulici Zrinskih i Frankopana u četvrtak u 11 sati.

- Odronio se komad ceste u dvorište. Srećom, nikog nije bilo u blizini u trenutku odrona, jedino je stradao vodovod, koji su komunalne službe privremeno zatvorile dok ne saniraju klizište - dodao je čitatelj.

Rupa je široka tri, a duboka šest metara. Zvonko Dragun, gradonačelnik Iloka, kaže da je bilo samo pitanje dana kad će se brdo odroniti na tom dijelu grada jer cesta koja je tamo sagrađena 1999. ili 2000. nije zaštićena, a dijelom prelazi i preko privatnih parcela ljudi koji tamo imaju svoje kuće ili podrume.

- Upravo na mjestu na kojem se brdo odronilo cesta je sagrađena na privatnoj parceli i prelazi preko podruma Đure Horvatovića, koji živi u Zagrebu. Dakle, prvo je bio podrum, a tek onda se gradila cesta. Otkad sam preuzeo gradonačelnički mandat, razgovarao sam s gospodinom Horvatovićem obećavajući da ćemo se vrlo brzo morati suočiti s potrebom saniranja cijelog područja - ispričao nam je iločki gradonačelnik Zvonko Dragun.

Dodaje kako je bilo pitanja vremena kada će se brdo odroniti, a cesta uz kuće urušiti.

- Sad više nema oklijevanja, na proljeće počinjemo gradnju potpornih zidova koji će ubuduće spriječiti nove odrone - obećava Dragun.

Dodaje da su iz sigurnosnih razloga jednu baku, koja stanuje u kući u blizini klizišta, privremeno preselili u starački dom u Iloku. Vlasnika podruma ispod brda, odmah su obavijestili o odronu.

- Nažalost, sa strahom da će se to dogoditi živim već godinama i prava sreća je što nitko nije stradao. Ne znam kome i kako je na pamet pala ideja da gradi cestu na takvom terenu bez ikakvih odvodnji vode - kaže Đuro Horvatović.


Možda vas zanima i ovo:
Message