Obavijesti

News

Komentari 210

'Propucani zaštitar prijatelj je mojega sina, on to nije učinio'

'Propucani zaštitar prijatelj je mojega sina, on to nije učinio'
8

Slavonskobrodska policija već je u utorak popodne upala u obiteljske kuće dvojice bivših zaštitara sumnjajući da su upravo oni organizirali i izveli pljačku. Jedan od njih je Goran M. (38) iz Podvinja

VIDEO

Gledali smo televiziju, kad su nam u kuću upali maskirani policajci s dugim cijevima. Izvukli su me iz kuće, bacili na tlo, stavili ruke na leđa, a jedan od njih mi je stavio nogu na leđa. Supruga je počela plakati, na što joj je jedan od maskiranih rekao da ušuti. Ušli su gore u kuću, troja su mi vrata razbili, sve su stvari razbacali. Pitao sam ih što traže, rekli su mi da nije moje da ih pitam, nego da im kažem gdje mi je sin. Rekao sam im da mislim da je kod bake, kod koje živi, ispričao je otac Željko M. (62), otac jednog od osumnjičenih za napad na zaštitare kod Osijeka. 

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:08

Ogorčen je jer je, kaže, bio policajac u pričuvi od 1991. do 1997. godine, ali nikad se nisu tako ponašali.

- Odlučio sam tužiti policiju, žalit ću se ministru jer smatram da su mogli puno ljudskije postupiti - kaže Željko dodajući kako je siguran da njegov sin nije počinio razbojstvo.

- On to nije uradio, kao što nije uradio niti kazneno djelo zbog kojeg je otpušten prije nekoliko godina, jer je htio zaštititi kolegu. Svu krivicu je preuzeo na sebe. Ne vjerujem da je počinio razbojstvo, a kamoli pucao na vozilo u kojemu su se nalazile njegove bivše radne kolege. Lakše ranjeni zaštitar mu je prijatelj kojeg poznaje od djetinjstva - priča otac osumnjičenog.

'Izrešetali su zaštitara rafalom i bojala sam se da će umrijeti'
'Izrešetali su zaštitara rafalom i bojala sam se da će umrijeti'

- Pitajte vlasnika zaštitarske tvrtke zašto se toliki novac vozio u običnom, ne u blindiranom vozilu, jesu li torbe za samouništavanje novca ispravne, koliko je staro oružje u zaštitara... Znam da u toj tvrtki puno toga ne valja jer sam i sam bio njihov djelatnik. Mislim da su olako optužili mojega šogora, samo zbog toga što je jedan od osumnjičenih upravo onaj kojeg je on štitio zbog uzimanja novca - rekao je Goranov šogor.

U isto vrijeme, u utorak oko 18 sati, pretres je bio i u kući bake s kojom Goran živi, nekoliko kilometara dalje u istom predgrađu Slavonskog Broda.

Našli razbojnike? Pretražuju domove u Slavonskom Brodu
Našli razbojnike? Pretražuju domove u Slavonskom Brodu

- Moj je unuk došao s posla iz Vindona, kao i dan ranije, ručao je i legao da se malo odmori. U kuću su nam ušli naoružani ljudi, s laserima na oružju, jedan od njih me odgurnuo, pala sam jer sam imala dva moždana udara i hodam uz pomoć štaka. Njega su zgrabili i izvukli iz kuće, bacili su ga na beton, a dok su mu stavljali lisice na ruke, jedan od policajaca mu je stao nogom na glavu. Šokirala sam se i počela se tresti od straha ne znajući što se događa. Pitala sam ih o čemu se radi, nisu odgovarali, nego su počeli preturati po kući. Kasnije sam doznala da su tražili novac - rekla je uplašena baka.

Drugi osumnjičeni za pljačku Ilija Ć. (23) također je iz Slavonskog Broda. Njega je Goran štitio u incidentu na poslu.

Zaštitar s lakšim prostrjelnim ranama Krunoslav B. je iz Podvinja, kao i Goran. Nakon što su mu u bolnici ozljede sanirane, došao je kući. Neslužbeno doznajemo da ima troje malodobne djece. Nije bio spreman za razgovor s novinarima, poručivši da je presretan što je živ došao svojoj obitelji.

U varaždinskom Vindonu nisu željeli odgovoriti je li Goran M. tog dana bio na poslu.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 210
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca