Obavijesti

News

Komentari 225

'Proračun je gotov, zadužit ćemo se za 9 milijardi kuna'

'Proračun je gotov, zadužit ćemo se za 9 milijardi kuna'
1

Marić je potvrdio da će proračun sutra biti predstavljen na Vladi. Deficit proračuna iznosit će 7,5 milijardi, uz dugove iz prethodnih razdoblja penje se na 9,2 milijarde

VIDEO

Ministar financija, Zdravko Marić gostujući u emisiji "A sada Vlada" izrazio je zadovoljstvo što Europska komisija nije pokrenula korektivne mjere protiv Hrvatske. 

- Puno toga smo napravili, odlučili smo prema Europskoj komisiji jasno komunicirati, ne tražimo vrijeme za prilagodbu. Nije sve u proračunu, učinili smo jednu stepenicu naprijed i poslali Europskoj komisiji svoje planove - rekao je Marić.

Istaknuo je kako su svjesni da je javni dug jedan od osnovnih makroekonomskih rizika, posebno dinamika kojom raste. 

- Cilj je s ovim proračunom i sa aktiviranjem državne imovine javni dug stabilizirati jer je on jedna od glavnih aplikacija koja utječe na kreditni rejting - rekao je Marić. Ministar je rekao kako je jedan od ciljeva u vrijeme mandata Hrvatsku vratiti u investicijski rejting. 

Ministar Marić potvrdio je da je proračun gotov i da će sutra biti predstavljen na Vladi. Deficit proračuna iznosit će 7,5 milijardi kuna, uz dugove iz prethodnih razdoblja penje se na 9,2 milijarde kuna.

- Upravo za taj iznos Hrvatska će se morati zadužiti. Vlada novo zaduživanje planira u travnju, i na inozemnom, ali i na hrvatskom financijskom tržištu - rekao je ministar.

Govoreći o reformi u javnom sektoru, ministar Marić je rekao da je valorizacija rada jedan od glavnih postulata na kojem se ona treba temeljiti. Iznio je okvirni podatak da je svaki četvrti zaposleni u zemlji zaposlen u javnom sektoru. Cijela ta administracija ne bi smjela biti svrha sama sebi već treba biti u službi građana, naglasio je ministar. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 225
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.