Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

Proširena istraga protiv bivšeg splitskog gradonačelnika

Protiv Baldasara je sredinom lipnja prošle godine pokrenuta istraga zbog pogodovanja hotelu da dobije povoljnija rezervirana parkirališna mjesta, a tom je istragom obuhvaćen i Baldasarov prethodnik Miroslav Buličić

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
3 komentara

Uskok je, temeljem policijske prijave, proširio istragu protiv bivšeg splitskog gradonačelnika Ive Baldasara kojega nakon navodne štete gradu od 463 tisuće kuna sada sumnjiče za još 87 tisuća kuna za koliko je, po tvrdnjama tužiteljstva, pogodovao tvrtkama korisnika zgrade Turistička palača da ispod cijene dobiju javnu površinu za vanjski šank.

Tužiteljstvo tvrdi da je istraga protiv Baldasara proširena zbog sumnje da je zlouporabio položaj i ovlasti na traženje „suosnivača i stvarnog voditelja poslovanja trgovačkog društva korisnika prava plodouživanja zgrade 'Turistička palača' i osnivača i odgovorne osobe još jednog trgovačkog društva“.

Baldasar je, tvrdi tužiteljstvo, sastavljanje nezakonitih ugovora naložio pročelniku Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo Grada Splita i voditeljici Pododsjeka za javne površine i pomorsko dobro te ujedno i predsjednici Komisiji za utvrđivanje uvjeta za postavljanje terasa ugostiteljskih objekata.

Kada su zaključeni ugovori suprotni ranijim odlukama Gradskog vijeća tvrtkama Baldasarova suosumnjičenika pribavljana je „nepripadne imovinske koristi“ za razliku između plaćene zakupnine s popustom i punog iznosa podzakupnine od najmanje 63.682 kune te za neplaćanje naknade za postavljeni šank od najmanje 24.000 kuna, izvijestio je Uskok.

Prema pisanju medija poslouživatelj Turističke palače, koja je u središtu Splita otvorena pred sezonu 2017. Stipe Mađor bio je donator Baldasarovih kampanja.

Protiv Baldasara je sredinom lipnja prošle godine pokrenuta istraga zbog pogodovanja hotelu da dobije povoljnija rezervirana parkirališna mjesta, a tom je istragom obuhvaćen i Baldasarov prethodnik Miroslav Buličić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message