Obavijesti

News

Komentari 162

Na prosvjedu zbog presude Šešelju okupilo se 30-ak ljudi

Na prosvjedu zbog presude Šešelju okupilo se 30-ak ljudi
10

U četvrtak u 18 sati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića oko 30 aktivista i prosvjednika okupilo se kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog oslobađajuće presude Šešelju

VIDEO

U povodu oslobađajuće presude Haškog suda Vojislavu Šešelju , samozvanom četničkom vojvodi, za zločine nad civilima u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini, Patforma 112 i Centar za žene žrtve rata organizirale su u četvrtak u 18 sati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića,  kod zdenca Manduševac, prosvjedno stajanje pod nazivom "Oslobođenje Šešelja - poraz za pravdu, sramota za sud, nepravda za žrtve".

- Današnja presuda Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju izrečena Vojislavu Šešelju s pravom je razočarala velik dio javnosti u regiji, a posebice žrtve zločina koji su Šešelju optužnicom stavljeni na teret. Iako se radi o prvostupanjskoj presudi, jasno je kako je Tužiteljstvo iznevjerilo svoj mandat i napravilo dosad neviđene propuste u iznošenju dokaza, argumentiranju i interpretiranju, kao i u pravnoj analizi. Konfuzna optužnica tužiteljstva, kontinuirane opstrukcije sudskog procesa te neadekvatan procesni kapacitet sudskog vijeća da se takvi pojave neutraliziraju, rezultiralo je najporaznijom prvostupanjskom presudom Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) do sada. Efekti propusta Suda mogu biti nesagledivi po izostanak pravde za žrtve najtežih i masovnih kršenja ljudskih prava počinjenih na području nekadašnje SFRJ 1990-ih godina, stoga se još jedino možemo nadati da će u žalbenom postupku ova nepravda biti ispravljena - stoji u priopćenju Platforme 112. 

Odaziv na prosvjed bio je vrlo slab, okupilo se 30-ak ljudi. Organizatori su ipak zadovoljni jer su se, kažu, okupili brzo i spontano. Razišli su se nakon 20-ak minuta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 162
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer