News

Komentari 0

Prosvjed pravosudnih policajaca ispred Ministarstva pravosuđa: Traže povećanje plaće za 15%

Prosvjed pravosudnih policajaca ispred Ministarstva pravosuđa: Traže povećanje plaće za 15%

Sindikalisti također zahtijevaju raspisivanje natječaja za prijem najmanje 200 pravosudnih policajaca, s obzirom na to da više nema zabrane za prijem u državnu službu

Sindikat pravosudne policije Hrvatske (SPPH) organizirao je u petak prosvjed ispred Ministarstva pravosuđa, u kojem su najavili da će predstavnike sindikata pozvati na razgovor.

Sindikat je prosvjed koji je počeo u 15,30 sati organizirao nezadovoljan stanjem u zatvorskom sustavu i lošim materijalnim pravima.

Na konferenciji za novinare ovoga tjedna ispred zatvora u zagrebačkom Remetincu zatražili su povećanje plaća za 15 posto i hitan sastanak s resornim ministrom, a upozorili su da je moguć i štrajk ako ne dođe do dogovora.

Sindikalisti također zahtijevaju raspisivanje natječaja za prijem najmanje 200 pravosudnih policajaca, s obzirom na to da više nema zabrane za prijem u državnu službu.

Ranije su kazali da će na prosvjed doći 200 pravosudnih policajaca, a najavljivali su autobuse iz Rijeke, Pule, Osijeka i Vukovara.

Predsjednik SPPH Armin Tatarević kazao je kako se nada da će ih ministar Ivan Malenica pozvati na razgovor i da će se pronaći neko rješenje.

Dopredsjednik sindikata Jelenko Krešo rekao je da će o stavu ministra i vlade ovisiti njihove daljnje akcije, odnosno mogući štrajk.