Obavijesti

News

Komentari 4

Prosvjed radnica iz Kraljevice: Već tjedan dana bez prijevoza

Prosvjed radnica iz Kraljevice: Već tjedan dana bez prijevoza
8

Tridesetak žena s transparentima apeliralo je gradonačelnika za razumijevanje i promjenu donesene odluke o ukidanju linija jako važnih za njihovu egzistenciju

VIDEO

Ogorčenih tridesetak žena radnica iz Kraljevice u petak pred zoru u 5 sati mirno je prosvjedovalo na Jadranskoj magistrali kod benzinske postaje u Kraljevici od kud već tjedan dana stopiraju vozače moleći ih za prijevoz do posla u Rijeci. 

S transparentima "Dok gradska vlast spava nama je u torbi glava", "Jesam li ja sljedeća Antonija Bilić" i "Druže Joso ljubičice bijela, odrekla te se Kraljevica cijela" žene su apelirale gradonačelnika za razumijevanje i promjenu donesene odluke o ukidanju linija jako važnih za njihovu egzistenciju. 

Naime, nakon što su rebalansom proračuna umanjeni prihodi Autotroleju grad Kraljevica 02.svibnja ukinuo je dvije linije koje su žiteljima bile jedini način da dođu na posao kao i djeci da se navečer vrate kućama iz škole. To su polasci autobusa Autotroleja na liniji 29 u 4.45 iz Kraljevice u smjeru Rijeke kojim žene odlaze na posao te u 21 sat u obrnutom smjeru kada se djeca iz vračaju s nastave.  

- Radim u Plodinama u Rijeci i smjena mi počinje 6 sati. Ovisim o busu u 4.45 i već sam za ovaj mjesec kupila pokaznu kartu za 572 kune budući da je obavijest o ukidanju osvanula tek 30.04. A osim nas tu su i djeca koja ujutro kasne na nastavu jer dodatno moraju loviti i gradsku liniju u Rijeci da bi došli do škole, a navečer dva i pol sata lutaju gradom čekajući liniju u 22 kojom se kasno vračaju. Sve je to jako stresno, ne znamo ni kad ćemo doć na posao ni kad otići kući. Tu smo pola sata od Rijeke, a u stvari smo odsječeni od svijeta - priča uzrujana Andreja Paškvan (40). 

Cijela situacija uzrujala je i učenika prometne škole Jasmina Kolovića(16) kao i Edu Peranića, zabrinutog oca dvije srednjoškolki. 

- Gimnaziju završe u 20.00 sati te onda lutaju Rijekom čekajući povratnu liniju u 22.20 da bi stigli kući. Sad kad su počele gužve nekad doma stignu tek u 11. Gradonačelnik je izjavio da iz Kraljevice za Rijeku putuje samo deset učenika, a to nije istina iako je i nebitno koliko ih je, to su djeca - kaže tata Peranić. Kolegica Rasema Halilagić(51) jednako je razočarana

- Dvadeset godina putujem ovim autobusom u KBC na posao. Taj bus je prolazio i po najjačem nevremenu kad nijedan drugi nije. Ukinuta nam je najbitnija linija. Poslodavci su za sad imali razumijevanja, ali to neće tako biti zauvijek. Uistinu se nadam da će nam gradonačelnik izaći u susret, ipak se ovdje radi o ženama i djeci - kaže Rasema. 

Iako svjesni teške financijske situacije u gradu uslijed pokretanja stečaja kraljevičkog škvera kojom je nastala nepopravljiva šteta, građani ne prihvaćaju da se zbog toga ukidaju njima dvije najbitnije linije. Mole da im se one vrate , a u zamjenu ukine polazak jednog od dva autobusa koja istovremeno u 7.15 prometuju prema Rijeci ili nekog od četiri popodnevna autobusa. 

Snažno uzdrmani digli su se na noge te prije tri dana gradonačelniku Josipu Turini uručili peticiju od 865 potpisa kojom traže vračanje ukinutih linija. Još uvijek čekaju odgovor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'
IZBORI 2024.

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.
Nakon duge bolesti preminuo je Slobodan Ljubičić Kikaš, bio je Bandićev najbliži suradnik
UMRO U 66. GODINI

Nakon duge bolesti preminuo je Slobodan Ljubičić Kikaš, bio je Bandićev najbliži suradnik

Godinama je bio jedan od najbližih suradnika Milana Bandića i čovjek koji je ustrojio i vodio Zagrebački holding.