Obavijesti

News

Komentari 44

Milinović: Početak je kolapsa, neka Ostojić prizna pogrešku

Milinović: Početak je kolapsa, neka  Ostojić prizna pogrešku
8

Prvostupnici radiologije, fizioterapije i sanitarni inženjeri zatijevaju da se natječaj raspiše ili da odrađeni pripravnički staž više ne bude uvjet za zapošljavanje

VIDEO

Hoćemo staž, hoćemo staž, uzvikivalo je oko 300 prosvjednika koji su se okupili na Markovu trgu. Riječ je o prvostupnicima sestrinstva, radiolozima, fizioterapeutima i sanitarnim inženjerima. Pobunili su se jer HZZO ove godine nije raspisao niti jedan natječaj za pripravnički staž.

- Godinu dana čekamo natječaj, pišemo dopise i ništa. Ministar je rekao da će natječaj biti objavljen u rujnu. Danas je 27. rujna i natječaja nema. Nema naznaka da će ga uopće biti u 2012. godini - rekao je predstavnik prvostupnika Josip Knezić. Natječaj za pripravnički staž ranije se raspisivao tri do četiri puta godišnje, tvrde prosvjednici. 

Zahtijevaju da se natječaj raspiše ili da odrađeni pripravnički staž više ne bude uvjet za zapošljavanje.

Stotinjak prosvjednika, koji su s transparentima stigli na Markov trg, smiju prosvjedovati unutar metalnih ograda, koje su zaštitari postavili, jer je pristup sudionika okupljanja ograničen na 10 metara od Sabora i Vlade te 20 metara od Ustavnog suda.

Milinović: Neka Ostojić prizna da je pogriješio

Na temu problema staža HDZ-ov bivši ministar zdravstva sazvao je konferenciju za novinare. 

- Ovo je početak kolapsa zdravstvenog sustava - poručio je bivši ministar zdravstva Darko Milinović te oštro kritizirao sadašnjeg ministra Rajka Ostojića. Podsjetio je kako je znao da 60 milijuna kuna, koliko je Vlada pripremila, neće biti dovoljno za plaćeni pripavnički staž.

- Ja sam uložio amandman kojim sam predložio da Vlada u tu svrhu osigura barem 80 milijuna kuna. Oni su taj amandman odbili. Prošla Vlada u proračunu je imala 90 milijuna kuna svake godine za plaćeni pripravnički staž - podsjetio je Milinović te pozvao ministra da prizna da je pogriješio.

- Mislim da je Krleža rekao 'Priznati vlastito nesnalaženje vrhunac je moralne i političke odgovornosti' - rekao je Milinović te ukazao na to kako se Ostojić nije udostojio u devet mjeseci sastati s ravnateljima bolnica.

- Nema vremena sastati se s ravnateljima bolnica, dok zdravstveni sustav gomila dugove, ali ima vremena otići tri, četiri dana, valjda je bablje ljeto, u Crnu Goru - poručio je Milinovć. Dodao je da će podržati prijedlog objedinjene javne nabave, iako je Ostojić bio prvi koji se tome protivio, kad je to bio prijedlog prošle vlade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline
Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...