Obavijesti

News

Komentari 72

Prosvjed za Purdu i V. Marića: "Kosor je postala zla maćeha"

Prosvjed za Purdu i V. Marića: "Kosor je postala zla maćeha"
6

Branitelji su na samom rubu: Hrvatski branitelji smatraju da je za sudbine Tihomira Purde i Veljka Marića kriva Vlada na čelu s premijerkom Jadrankom Kosor

VIDEO

Na mirnom prosvjednom skupu u nedjelju u Grubišnom polju okupilo se oko tisuću hrvatskih branitelja iz cijele zemlje. Od Dubrovnika do Iloka kako su kazali mnogi od brojnih govornika. Vladi su poručili da prestane kriminalizirati Domovinski rat te preispita aktualnu politika. Posebno su riječi potpore uputili uhićenima Veljku Mariću i Tihomiru Purdi, kao i svim braniteljima kojima se sudi.

-Ovi na vlasti nemaju ni časti ni obraza. Ako se teror nastavi mi ćemo morati poduzeti nužne korake – poručio je Pero Janjić Tromblon, te pozvao branitelje na skup sliedeće subote u Zagreb. 

Umirovljeni general Željko Sačić, optužio je vlast da podilazi zahtjevima iz EU na račun hrvatske sirotinje i braniteljske populacije. Braniteljica Tanja Vandet Linden je prozvala državne strukture kazavši kako su nemoćni da bilo što naprave kada su u pitanju Purde i Marići. Mladen Leovac je za premijerku Kosor kazao da su joj u vrijeme dok je bila ministrica svi tepali da je braniteljima majka, ali danas je maćeha.

- Mijenjajmo Stanimirovića i Jadranku za Purdu i Marića - poručio je Leovac. Na skupu je bila i supruga Veljka Marića, Marijana, koja ga je posjetila prošlog tjedna i kazala kako je u lošem stanju. Uz nju je bila Slobodanka, supruga Tihomira Purde, koja je došla dati potporu obitelji Marić.

Na kraju skupa pročitali su 11 zahtjeva upućenih Saboru, Vladi i predsjedniku Josipoviću. Traže bezuvjetan prekid progona hrvatskih branitelja, ukidanje zakona o oprostu te objavljivanje skrivenih državnih sporazuma sa Srbijom i Crnom Gorom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.