News

Komentari 2

Provaljivao je, krao i izazvao nekoliko požara: Uhvatili su ga

Provaljivao je, krao i izazvao nekoliko požara: Uhvatili su ga

Riječka i crikvenička policija dovršili je istraživanje nad muškarcem (37) zbog sumnje na počinjenje više kaznenih djela od kojih se izazivanje požara na više poslovnih prostora...

Kriminalističkim istraživanjem koje su proveli policijski službenici I. policijske postaje Rijeka je utvrđeno kako je osumnjičeni 17/18. siječnja u Krešimirovoj ulici u Rijeci provalio u poslovni prostor zagrebačke tvrtke iz kojeg nije ništa otuđio, ali je izazvao manji požar uslijed kojeg je oštećen dio interijera. 

Također sumnja se da je 19. siječnja u ranim jutarnjim satima u Zadarskoj ulici u Rijeci izazvao požar u kojem je u potpunosti izgorio moped, a oštećenja su nastala na zidovima, stropovima i instalacijama, više ulaznih vrata i vanjskih jedinica klima uređaja.
Ovim požarom oštećeni su jedinica lokalne samouprave koja je vlasnik poslovnih prostora te sud, tvrtka iz Rijeke, frizerski salon i 63-godišnji vlasnik mopeda, a šteta se procjenjuje na oko 350.000 kuna.

Uz to, sumnja se da je početkom siječnja ove godine u ugostiteljskom objektu u Rijeci 56-godišnjoj hrvatskoj državljanki otuđio novčanik s novcem i dokumentima, oštetivši je za oko 3.400 kuna.

Osim za kaznena djela počinjena na području Rijeke, policija ga sumnjiči i da je 20. siječnja u jutarnjim satima u mjestu Drivenik  pored Novog Vinodolskog, razbio staklo školskog autobusa, kojom prilikom je lakše ozlijeđen vozač.

Po završetku kriminalističkih istraživanja osumnjičeni 37-godišnjak je kazneno prijavljen za kaznena djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, za nekoliko kaznenih djela oštećenje tuđe stvari, tešku krađu u pokušaju i krađu te predan pritvorskom nadzorniku. 

Najčitaniji članci