News

Komentari 41

'Provest ćemo analize s ciljem pronalaska razloga, ne krivca'

'Provest ćemo analize s ciljem pronalaska razloga, ne krivca'

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je da će u HDZ-u provesti analize nakon izbora s ciljem pronalaska razloga, a ne krivca, kako se iste greške ne bi ponovile na parlamentarnim izborima

"Mi ćemo provesti analize sa svrhom, ne pronalaženja krivca, nego razloga. Sigurno da razloga ima više. Cilj tih analiza i zaključaka jest da izađemo jači iz svega, da ono što se pokazao kao možda neki nedostatak u ovoj kampanji, ne ponovimo na parlamentarnim izborima", rekao je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović uoči svečanog prijema u povodu pravoslavnog Božića koji su organizirali Srpsko narodno vijeće i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba.

S obzirom da je HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović izgubila na ovim predsjedničkim izborima, Božinović ne smatra da će unutarstranački izbori biti kraj za aktualnog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića.

"Andrej Plenković je izvukao iz potpuno izgubljene situacije 2016. godine, ne samo da ga je konsolidirao u organizacijskom smislu, već je dobio parlamentarne, lokalne i većinu na europskim izborima. Ovo su također izbori u kojima se angažirao, ali ovo su jednako tako i personalni izbori", kazao je Božinović koji je i međunarodni tajnik HDZ-a.

Najčitaniji članci